Voorbeschouwing laatste speelronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de laatste speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

VV Emmen – Nieuw Buinen

Op de slotdag van de competitie wacht voor Nieuw Buinen haast een schier onmogelijke opgave. De oranjehemden moeten winnen bij kampioenskandidaat en huidig koploper VV Emmen om degradatie nog af te wenden. Want alleen een overwinning is voldoende voor Nieuw Buinen om nog in de 1e klasse te blijven. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, want koploper Emmen zal het karwei in eigen huis willen afmaken. Het zal ook moeten winnen om naaste concurrent Sneek voor te blijven. Lukt het Nieuw Buinen niet om te winnen, dan valt het doek na 19 jaar 1e klasse en 3 jaar hoofdklasse. De wonderen zijn de wereld echter nog niet uit, dus zal men in Nieuw Buinen hopen op een gigantische stunt.

FC Assen – Stadskanaal

Stadskanaal is nog volop in de race voor nacompetitievoetbal, maar wordt wel door een aantal ploegen flink in de nek gehijgd. Winst lijkt dan ook de enige zekerheid te bieden op nacompetitievoetbal. Dat moet dan gebeuren in Assen tegen de plaatselijke FC. Maar ook FC Assen is nog niet uitgespeeld en dus wacht nog een pittige opgave voor de Knoalsters. FC Assen kan zich nog veilig spelen, maar dan moet het over Zuidwolde zien heen te wippen. Dat verschil is slechts één punt en dus liggen er nog kansen. Stadskanaal zal de zege dan ook zeker niet cadeau krijgen en wil het zich plaatsen voor de nacompetitie dan moet er gewoon gewonnen worden in Assen.

FC Ter Apel ’96 – WKE ‘16

Het had zoveel anders moeten zijn voor FC Ter Apel ’96 op de slotdag. Dit had de absolute kampioenskraker van de zondag 3e klasse C moeten zijn. Maar vorige week zondag ging het mis voor Ter Apel, dat op 0-0 bleef steken bij SVV ’04. WKE won zijn wedstrijd wel, waardoor het verschil drie punten is. Het doelsaldo van de Emmenaren is echter zoveel beter, dat WKE in Ter Apel officieel kampioen gaat worden. Sneu voor de Ter Apelers, die zich zullen moeten gaan oprichten voor de nacompetitie.

EMMS – Musselkanaal

Musselkanaal strijdt samen met CEC, Twedo, Ruinen en Ruinerwold om directe handhaving. Momenteel staat De Groenwitter net boven de streep, maar een nederlaag lijkt men zich niet te kunnen permitteren. Winst bij het al uitgespeelde EMMS zal er in ieder geval voor zorgen dat Musselkanaal ook volgend jaar weer 3e klasse speelt. Bij elk ander resultaat is men afhankelijk van de concurrentie.

Bareveld – Westerwolde

Westerwolde had lange tijd uitzicht op de nacompetitie, maar heeft de goede uitgangspositie de laatste weken verspeeld. Toch kan het de nacompetitie nog wel halen, maar dan zal er gewonnen moeten worden bij Bareveld. Tevens zal streekgenoot Sellingen zijn sportieve plicht moeten vervullen tegen Smilde ’94 dat er nu beter voor staat. Voor Bareveld is de situatie onderin een stuk penibeler. De Barevelders kunnen nog voorbij gestreefd worden door Amboina op basis van doelsaldo. Minimaal een punt halen thuis tegen Westerwolde zal er in ieder geval voor zorgen dat er nacompetitie om handhaving gespeeld kan worden. En anders zal Bareveld moeten hopen dat Heiligerlee zijn sportieve plicht doet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand 5e klasse-01

Overzicht van de stand van de 5e klasse-01 in het vrouwenvoetbal.

Programma zondag 21 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 21 november op het programma staan.

Stand zondag 4e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.