Borger wint Kanaalstreekderby van SJS met ruime cijfers

Borger won de Kanaalstreekderby van SJS en plaatste zich voor nacompetitie tegen handhaving.

Foto Andries Middelbos, SJS-speler Kay Rijkens en Borger-speler Jarno Polling in duel om de bal.

Het is Borger gelukt om rechtstreekse degradatie te ontlopen uit de vierde klasse. Dat deed het op eigen kracht door met 0-4 te winnen van SJS. Dat had nog hoop op een vervangende periode, maar daar had het zaterdagmiddag geen enkel moment recht op. Op de overwinning van Borger viel niks af te dingen, dat zich nu via drie wedstrijden in de nacompetitie moet zien veilig te spelen.

Klein wonder

Hoewel SJS nog meedeed om een (vervangende) periodetitel was er zaterdag maar één ploeg die recht had op de overwinning. De Kanaalstreek-derby werd van begin tot eind gedomineerd door SV Borger. De Knoalsters werden op alle fronten afgetroefd. Dat het bij rust nog 0-0 stond mocht een klein wonder heten. De Drenten kregen meerdere opgelegde kansen, maar vergaten zichzelf te belonen met doelpunten. Aan de andere kant doken de Groningers slechts één keer op voor de 46-jarige invalkeeper Mark Wolters, maar SJS-aanvaller Jan Springer  bracht de goalie niet in verlegenheid.

Beloning

De beloning voor de groenhemden kwam in de tweede helft. A-junior Gijs Roda brak in de 60e minuut de ban, door een corner gedecideerd binnen te knikken. De jongeling, één van de uitblinkers deze middag, tekende vijf minuten later eveneens voor de 0-2. Een frommelgoal, maar die tellen ook! Weer vijf minuten later omzeilde routinier Melvin Ottens de buitenspelval, omspeelde de doelman en tikte de 0-3 binnen. Een minuut of tien voor tijd viel zelfs nog de 0-4 uit een eigen doelpunt. De vernedering van SJS was compleet. Voor hen ging het seizoen als een nachtkaars uit. Borger kan met het nodige vertrouwen beginnen aan de nacompetitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Fotoverslag: Borger – SJS

Na de Kanaalstreek-derby tussen Borger en SJS werd duidelijk dat laatstgenoemde nu wel heel ...

SJS weet weer wat verliezen is

Na een sterke serie met drie zeges en één gelijkspel moest SJS afgelopen weer ...

De Treffer ’16 wint van Zandpol

De Treffer '16 won van Zandpol en doet het goed in de zondag 5e ...