FC Ter Apel ’96 verliest nipt van kampioen WKE ’16

FC Ter Apel ’96 verloor nipt van WKE ’16 en kan de blik gaan richten op de nacompetitie.

Foto Andries Middelbos: WKE ’16 viert feest met het oranjelegion nadat het op een 0-1 voorsprong is gekomen.

Werkelijk een “oranjelegioen” streek gisteren neer op sportpark ‘ t Heem in Ter Apel. De meegereisde supporters van WKE ‘ 16 zagen hun ploeg met 0-1 winnen van FC Ter Apel ’96 en vierden hun welverdiende kampioenschap. Voor Ter Apel rest de nacompetitie.

WKE ‘ 16 maakte er een spektakel van, de supporters moedigden hun mannen aan en dat deden ze prima. Vuurwerk en rookbommen, toeters en trommels, geweldig hoe deze supporters zich voorbereid hadden. Vijf supportersbussen waren vol, ze maakten er een groot feest van en het mag gezegd worden, ze waren sportief en geweldig, wat een show gistermiddag in Ter Apel, het feest mocht en mag gevierd worden.

Sportieve wedstrijd

Ter Apel en WKE lieten duidelijk zien, dat de nummer 1 en 2 elkaar wilden bestrijden, het was een sportieve wedstrijd onder leiding van de teveel op afstand beslissende scheidsrechter Koops.

Koops had geen moeilijke middag, echter waren er met name voor Ter Apel, wel een aantal cruciale beslissingen, die niet in het voordeel waren van Ter Apel. De eerste helft waren er aan beide zijden kansen. Zo kreeg Jordy Weggemans een grote kopkans. Weggemans raakte de bal niet geheel goed met zijn hoofd en Wim Kok, de sluitpost van WKE, kon opgelucht ademhale. normaliter had dit een goal moeten zijn voor de mannen van trainer Feijen. Aan de andere kant werd een ingekopte bal door keeper Bergman van Ter Apel goed gepareerd en kon er met 0-0 worden gerust.

Officieel kampioen

Officieus was WKE natuurlijk al kampioen, Ter Apel zou kampioen kunnen worden, maar dan had het met 17-0 moeten winnen, niet realistisch natuurlijk. Officieel werden kampbewoners kampioen, in de 2e helft was het Harold Wolters die WKE’16 naar de einduitslag schoot: 0-1. De 1-1 werd gemaakt, echter wilde scheidsrechter Koops hier niet van weten, die de goal afkeurde wegens vermeend buitenspel.

Zo bleef het uiteindelijk bij 0-1 en kon het kampioensfeest aan WKE zijde losbarsten. Ter Apel kan zich gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Het begin zondag met een thuiswedstrijd tegen Oldeholtpade.

Foto’s FC Ter Apel ’96 – WKE ’16:

https://www.facebook.com/andries.middelbos.5

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinerveen verliest van THOS

Buinerveen ging een doelpuntrijk duel onderuit tegen THOS.

Wie stopt Gerko Scheper?! Aanvaller treft zes keer doel voor Onstwedder Boys!

Onstwedder Boys walste over Siddeburen heen, spits Gerko Scheper was ongrijpbaar en scoorde maar ...

SPW verslaat concurrent BNC

SPW heeft afgelopen zondag goede zaken gedaan in 5E. Door op het eigen sportpark ...