Stadskanaal wint overtuigend van FC Assen en plaatst zich voor nacompetitie

Stadskanaal won overtuigend van FC Assen en plaatste zich voor de nacompetitie.

Foto Stoffer Bakker, Sten Vos op weg naar de 0-2 voor Stadskanaal.

Stadskanaal heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de nacompetitie. Het won in Assen van de plaatselijke FC: 0-5. Daarmee deed het wat moest doen op de slotdag, maar was het ook nog enigszins afhankelijk van de concurrenten. Die lieten het liggen, waardoor Stadskanaal zicht plaatste voor de nacompetitie.

Stadskanaal wist was het moest doen tegen FC Assen dat was winnen. Dat was ook het devies voor de thuisploeg, dat zich nog kon veilig spelen. Het waren echter de bezoekers die beter voor de dag kwamen dan de thuisploeg. Voor rust had Stadskanaal de punten al in de broekzak zitten.

Stadskanaal op rozen

Na een kwartier spelen kwam Stadskanaal op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Niek van der Woude. Die voorsprong werd rond het half uur spelen verdubbeld door Sten Vos en daarmee leek Stadskanaal wat betreft deze wedstrijd al op rozen te zitten. Helemaal toen Vos vlak voor de pauze er ook nog eens 0-3 van maakte.

En dus kon de blik in de tweede helft vooral op de andere velden gericht worden. Het bleef lange tijd 0-3, maar een klein kwartier voort tijd breidde Stadskanaal de score verder uit door Tristan Rotman. Daarmee was de koek nog niet helemaal op, want ook topschutter Jeffrey Bakker mocht nog een duit in het zakje doen: 0-5.

Daarmee had Stadskanaal gedaan wat het moest doen en bleken de concurrenten punten verspeeld te hebben. Een vervangende periode kwam Stadskanaal daarom ten deel dat zondag begint met de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen Hoogezand.

Foto’s Stoffer Bakker: FC Assen – Stadskanaal