Christiaan Klompmakers: “Als we van Borger kunnen winnen, dan pakken we de rest ook.”

NWVV-speler Christiaan Klompmakers ziet wel kansen in de nacompetitiewedstrijd tegen Borger.

NWVV heeft als nummer vier van de zaterdag 5e klasse F de nacompetitie gehaald om promotie naar de vierde klasse. Vooral in de tweede seizoenshelft deed NWVV het na behoren. Het leverde uiteindelijk nacompetitie op en zaterdag wacht de eerste ronde tegen vierdeklasser Borger. NWVV-speler Christiaan Klompmakers acht zijn ploeg niet kansloos tegen Borger.

Het was nog maar de vraag of NWVV de nacompetitie wel zou gaan halen, maar Klompmakers heeft er wel altijd in geloofd dat het nog zou gaan lukken. “We wisten dat het een lastig karwei ging worden, ook omdat we voor de winterstop te vaak onnodig punten hebben laten liggen.” In die eerste seizoenshelft liep het niet altijd naar behoren, maar dat was na de winterstop een stuk beter. Volgens Klompmakers heeft de trainer daar ook een hand in gehad. “De trainer heeft ons een duidelijk doel voorgesteld, elke week weer opnieuw en zo konden wij met een goed gevoel naar de nacompetitie toewerken. We waren ons goed bewust dat we onszelf meer moesten belonen en dat hebben we gedaan.”

Goede historie

Dat leverde voor NWVV dus nacompetitie op en nu wachten er drie hordes op weg naar de vierde klasse. De eerste horde daarin is Borger, dat elfde werd in de zaterdag 4e klasse E. Volgens Klompmakers kan NWVV bouwen op een goede historie wat betreft het spelen van nacompetitie. “Borger is een leuke ploeg, maar die zijn aardig wat scorend vermogen kwijtgeraakt, met o.a. het vertrek van Luuk Kenter. Al boeken ze de laatste tijd wel goede resultaten.” Vorig seizoen verloor NWVV twee keer met grote cijfers van Borger, maar Klompmakers denkt dat nu zeker niet gaat gebeuren. “Er zijn aan beide kanten de nodige dingen veranderd en bovendien heeft NWVV een goede geschiedenis met het voetballen van nacompetitie. Vaak kunnen we dan net dat beetje extra brengen, waardoor we al vaker hebben gestunt in de nacompetitie.” En Klompmakers ziet nog een groot voordeel bij zijn ploeg. “Bij ons loopt een spits die in topvorm is, die wanneer het nodig is de bal in het netje legt. Hiermee praat ik uiteraard over Roy Super.”

Spannende strijd

Klompmakers is dan ook van mening dat zijn club volgend seizoen de vierde klasse aan kan. “NWVV krijgt aankomend seizoen leuke versterkingen in elke linie, waarvan ik weet dat het niveau ook omhoog zal gaan.” Eerst moet dus wel de horde Borger worden genomen, maar een echte voorspelling wil Klompmakers nog niet doen. “Ik verwacht zaterdag een leuke wedstrijd, waarin we het publiek een mooie wedstrijd kunnen laten zien. Zoals het zo vaak is in de nacompetitie zal het een wedstrijd worden met spanning, strijd en passie. Een voorspelling wil ik nog niet doen, maar als we verder gaan ben ik er ook van overtuigd dat de we de rest ook pakken. Wij hebben er zin in!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jan-Peter Hogenboom: “EEC moet strijdlust tonen tegen Alteveer.”

Jan-Peter Hogenboom hoopt met EEC gauw de negatieve spiraal te kunnen doorbreken.

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Patrick Bults: “Februari wordt dé maand voor Ter Apel”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...