Martin Schreuder: “Negentig minuten volle bak tegen Meeden!”

Pekelder Boys-speler Martin Schreuder wil genieten van het toetje nacompetitie en vindt dat het seizoen sowieso al geslaagd is.

Pekelder Boys mag zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De ploeg werd derde in de reguliere competitie en verschafte zich via een periodetitel een plaats in dit ‘toetje’. Na de degradatie van vorig jaar en de kracht van de vijfde klasse E spreekt spits Martin Schreuder van een geslaagd seizoen met wellicht een gouden randje.

Schreuder, inmiddels al veertien seizoenen actief in de het eerste elftal van Pekelder Boys, geeft aan dat zijn ploeg de vooraf gestelde doelstelling heeft behaald. ‘’We zaten in een klasse met vier degradanten, dus op voorhand gingen we voor een plek in de top 4 a 5. Die doelstelling is ruimschoots gehaald met een derde positie en de tweede periodetitel. Je kunt dus spreken van een geslaagd seizoen.’’

Solide achterhoede

Met een knipoog zet de routinier uiteen wat de sterke en zwakke punten van zijn ploeg zijn. ‘’Ik denk dat dit seizoen de kracht zat in een solide achterhoede. Met 25 tegentreffers zijn we de op éen na minst gepasseerde verdediging. Met een over het hele seizoen sterk keepende Veninga en gelegenheidslinksback Abee, die zich knap heeft ontwikkeld als vaste waarde met zijn snelheid en dreiging naar voren. Verder staat er een fysiek (200kg) en verdedigend sterk duo in het centrum.’’ Voor wat betreft de verbeterpunten wil Schreuder niets aan het toeval overlaten: ‘’ik kan Meeden natuurlijk niet wijzer maken dan dat ze al zijn, dus deze vraag houd je tegoed. Maar ik kan je wel vertellen er zit nog voldoende rek in.’’

De 34-jarige spits is tevreden over zijn inbreng, maar blijft kritisch op zichzelf. ‘’Ik ben natuurlijk spits en met veertien doelpunten kun je tevreden zijn. Maar het hadden er natuurlijk wel 25 moeten zijn. Ik ben nu ook herstellende van een hamstringblessure en heb daardoor wedstrijden gemist. Afgelopen zondag tegen Valther Boys heb ik weer een paar minuten mogen maken. Onze verzorgster, Truus Pathuis, kan deze week weer aan de bak. En dan zullen we kijken of ik aan de aftrap kan staan aankomende zondag.’’

Lijstje

De spits verwacht dat het verblijf in de vijfde klasse van korte duur zal zijn voor Pekelder Boys. Daarnaast is Schreuder nog niet van plan te stoppen en heeft hij nog een aantal doelen op zijn lijstje staan. ‘’De toekomst voor Pekelder Boys ziet er wel goed uit. Dit seizoen is supertalent Marijn Wortelboer een vaste waarde geworden en hij doet het verdienstelijk. En zo kloppen en te zijner tijd nog een paar jongens op de deur. Ik denk dat we met één of twee seizoenen wel weer van de partij zijn in de 4e klasse. Verder zou ik zelf nog wel een promotie of kampioenschap mee willen maken met Pekelder Boys. Samen met kameraad en collega spits Harold Hut gaan we sowieso nog een jaar door en dan kijken we daarna wel weer. Hopen dat we nog voor wat vuurwerk kunnen zorgen in Boven Pekela.’’

Het eerste duel in de nacompetitie heeft een confrontatie met Meeden(5D) opgeleverd. Schreuder wil er vooral van genieten. ‘’We zullen gewoon door moeten gaan met waar we mee bezig zijn de laatste weken. Negentig minuten volle bak! Ik hoop op echt nacompetitievoetbal met veel publiek en twee ploegen die hun huid duur willen verkopen. We kijken niet te ver vooruit en we beginnen zondag met het toetje nacompetitie. Winst of geen winst; het blijft een prima seizoen.’’ 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Demy te Velde: “Valthermond moet zichzelf eens gaan belonen.”

Demy te Velde wil komend seizoen met Valthermond wel een prijs pakken in de ...

Hans Kamphuis is nog lang niet klaar bij TEVV

We schrijven medio 2007: TEVV daalt af naar de zesde klasse van het amateurvoetbal, ...

Martin Smit zwaait af bij Westerwolde

Aanstaande zondag zal een bijzondere dag worden voor v.v. Westerwolde en Martin Smit. Door ...