Voorbeschouwing nacompetitie zondagvoetbal

Voorbeschouwing op de nacompetitiewedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de nacompetitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor de nacompetitie.

Hoogezand – Stadskanaal

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse wacht voor Stadskanaal direct een pittige opponent. De Knoalsters moeten op bezoek bij Hoogezand, de nummer twee van de zondag 2e klasse K. Samen met kampioen Roden sprong Hoogezand er duidelijk uit in de zondag 2e klasse K. Hoogezand werd op 4 punten achterstand van Roden tweede en met name het aantal doelpunten voor is indrukwekkend te noemen. Hoogezand tikte net niet de 100 doelpunten aan, maar bleef net steken op het aantal van 99 treffers. Stadskanaal zal dan ook moeten proberen om de aanvallers van Hoogezand in toom te houden. Heine Uuldriks, die overkwam van hoofdklasser Staphorst scoorde maar liefst 33 keer. Ook Peter van Son en Justin Slor waren goed voor 21 doelpunten. Stadskanaal zelf pakte op de slotdag van de competitie nog een vervangende periode in de zondag 2e klasse L. Het vocht lang met andere ploegen om een felbegeerde periode, maar mede dankzij een klinkende overwinning op FC Assen en puntverlies van de concurrentie werd de vervangende periode gepakt. Stadskanaal werd uiteindelijk vierde op de ranglijst. De Knoalsters zullen na de zege op FC Assen in ieder geval met het nodige vertrouwen  aan de nacompetitie beginnen.

Westerwolde – KSC

Westerwolde plaatste zich voor deze nacompetitie door afgelopen zondag te winnen van Bareveld en daardoor als derde in de eindstand van de vierde klasse D te eindigen. Op basis van deze eindstand nam de equipe van trainer Lars van Ravenhorst de periodetitel van kampioen HOC uit Odoorn / Exloo over. Als een-na-hoogste periodekampioen in hun klasse werd Westerwolde dus in de gehoopte thuiswedstrijd gekoppeld aan KSC en zondagmiddag zullen beide ploegen dan onderling uitmaken wie er op zondag 9 juni op neutraal terrein tegen Sellingen mag spelen om uiteindelijk promotie af te dwingen. KSC eindigde als vierde in de vierde klasse E en bereikte de nacompetitie door de derde periode van kampioen HODO over te nemen. De ploeg die komende zondag verliest is uitgeschakeld voor verdere deelname aan de nacompetitie. Leuke bijkomstigheid is dat de verliezer van Sellingen – Westerwolde/KSC nog een herkansing krijgt voor promotie en wel op donderdag 13 juni. Kortom, er kan voor beide ploegen nog een behoorlijke weg te gaan zijn om een stapje hoger te bewerkstelligen.

Pekelder Boys – Meeden

Dankzij een uitstekende tweede seizoenshelft heeft Pekelder Boys zich weten te plaatsen voor de nacompetitie. Het legde beslag op de tweede periodetitel en het eindigde uiteindelijk op een derde plaats op de ranglijst. De Pekelders verkeren de laatste tijd dan ook in een bloedvorm en lijken op voorhand de favoriet tegen Meeden. Dat werd uiteindelijk 6e in de zondag 5e klasse D, maar kende vooral een uitstekende eerste seizoenshelft. Meeden won namelijk de eerste periode, maar zakte daarna wat weg op de ranglijst. Wel werden de laatste twee wedstrijden overtuigend gewonnen door Meeden, dus het nodige vertrouwen zal worden meegenomen. Weet Pekelder Boys te winnen dan wacht in de volgende ronde een uitwedstrijd tegen vierdeklasser Wijster.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Oefenduels 30 augustus

Overzicht van de oefenduels die vandaag gespeeld worden.

Stand 5e klasse-12

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse-12 in het vrouwenvoetbal.

Stand zondag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.