FC Ter Apel ’96 wint na slijtageslag van Oldeholtpade

FC Ter Apel ’96 heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie na een ware slijtageslag tegen Oldeholtpade.

Foto, Ter Apel in kansrijke positie in het doelgebied van Oldeholtpade

FC Ter Apel ’96 heeft zich na een ware slijtageslag geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Op het eigen sportpark leidde het bij rust comfortabel met 3-1 tegen Oldeholtpade. De Friezen kwamen echter terug in de tweede helft tot 3-3 en dus volgde er een verlenging. Daarin viel uiteindelijk de beslissing, waar het negental van de Friezen moest capituleren voor de Groningers: 4-3.

Het Friese Oldeholtpade, onder de rook van Wolvega, slechts 1019 inwoners, was vanmiddag de tegenstander van Ter Apel in de eerste ronde van de nacompetitie. De Friezen waren naar het Groninger land gekomen vuurwerk en rookbommen en een fanatieke supportersgroep.

Voorsprong Ter Apel

Onder leiding van scheidsrechter Schepen en zijn neutrale assistenten werd aangevangen. Ter Apel kreeg in de eerste minuut al een levensgrote kans, Emiel Seigers faalde. Daarna was het 20 minuten Oldeholtpade dat de betere was. De gasten speelden brutaal en de verdediging van de thuisploeg zag er niet goed uit. Wilco Elshof, de spits en gevaarlijkste man van de Friezen, liet de 0-1 aantekenen. Verdediger Jalving had alleen zijn schaduw gezien en keeper Bergman was kansloos.

De 0-1 was schijnbaar een verlossing voor de roodzwarten, een minuut later was het alweer 1-1. Waar menigeen aan buitenspel dacht was het de onafhankelijke assistent die door liet spelen. Arjan Heeres liet de 1-1 aantekenen. Daarna was de eerste helft Ter Apel de beste ploeg. Geroutineerd bleef de ploeg van Feijen voetballen, Schoonbeek tekende voor de de 2-1.Op slag van rust was het Veninga die met het hoofd uit een corner de 3-1 op het scorebord liet aantekenen.

Wedstrijd op z’n kop

Wie ingezet had op een gelijkspel, had een grote som geld gewonnen. Oldeholtpade liet zien dat ze nog niet verloren hadden of was het Ter Apel die dachten dat ze er al waren. Het was wachten op een aansluitingstreffer en die kwam er in de 72e minuut. Een aanval over links werd slecht verdedigd, maar werd ook voortreffelijk afgewerkt: 2-3. Van goed voetbal was van beide zijden geen sprake in de 2e helft. In de 92e minuut was een lange hoge bal de aan en inleiding van de 3-3. Verdediger Arjen Heidekamp leek de bal simpel te kunnen wegwerken, echter mistte hij de bal glansrijk. De reeds uitgekomen Bergman werd simpel uitgespeeld en de 3-3 stond genoteerd op sportpark ‘ t Heem.

Scheidsrechter van Schepen besloot voor het einde van de wedstrijd te blazen en een aanvang te maken met de noodzakelijke verlenging van 2 x 15 minuten. Eer hij daarmee kon beginnen stuurde hij aanvoerder Elshof van de gasten volledig onnodig van het veld. De uitleg was de man in het zwart, zo bleek later, de aanvoerder had al geel op zak maar provoceerde Veninga door met zijn hoofd tegen die van Veninga te stoten. Cruciaal, zo bleek later.

Beslissing valt in verlenging

Alles wat niemand wilde, een verlenging, van mooi voetbal was geen sprake meer. De Friezen waren immers al in ondertal, maar zagen de verdediger, de kleinste man van het veld ook nog eens gaan met 2 keer geel. 11 tegen 9, appeltje eitje, dat moest geen probleem opleveren voor Ter Apel. Dat bleek niet het geval. Oldeholtpade was strijdbaar en fysiek de betere ploeg, ook met 9 man.

Een lange pass van Ter Apel, leidde de 4-3 in. De keeper van de Friese formatie liet de bal los. A-junior Dennis Fecken was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te verwerken: 4-3. Na 120 minuten was het afgelopen en plaatste Ter Apel zich voor de volgende ronde. Op pinkstermaandag 10 juni wacht de finale op neutraal terrein tegen Dalen.