Hoogezand maatje te groot voor Stadskanaal

Stadskanaal moest zijn meerdere erkennen in Hoogezand en speelt ook volgend seizoen weer in de tweede klasse.

Foto Stoffer Bakker, Jeffrey Bakker knikt namens Stadskanaal de 1-1 tegen de touwen.

Stadskanaal is uitgeschakeld in de race voor promotie naar de 1e klasse. In en tegen Hoogezand bleek de thuisploeg uiteindelijk een maatje te groot. De eerste helft kon Stadskanaal het nog bijbenen en gingen beide elftallen met een 1-1 tussenstand aan de thee. Na rust viel al snel de beslissing en kon Hoogezand eenvoudig uitlopen naar een ruime 6-1 overwinning.

In het begin van de wedstrijd ontstonden er aan beide zijden wat mogelijkheden, maar na ruim een kwartier spelen trof Hoogezand als eerste doel. De thuisploeg kreeg een strafschop en dat buitenkansje werd benut door Justin Slor. Stadskanaal rechtte de rug en kwam voor de pauze op gelijke hoogte door een doelpunt van Jeffrey Bakker, die uitstekend binnen kopte uit een voorzet van Sten Vos: 1-1.

Snel beslist na rust

Stadskanaal kwam echter niet goed uit de kleedkamer en kreeg al snel de 2-1 om de oren door Jordy van Wijk. Even later ging de bal weer op de stip en opnieuw faalde Slor niet namens Hoogezand. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kwam Hoogezand ook snel op 4-1 door Heine Uuldriks. De thuisploeg voerde daarna nog de score op naar 6-1 door doelpunten van Peter van Son en opnieuw Uuldriks. Zo ging Stadskanaal nog met een grote nederlaag van het veld en bleek Hoogezand deze middag een maatje te groot.

Foto’s Stoffer Bakker: Hoogezand – Stadskanaal