Rood aanlopend Alteveer niet opgewassen tegen DVC ’59

Voor Alteveer zat het zondag er geen moment in tegen DVC ’59 en dus speelt het ook volgend seizoen weer 5e klasse.

Alteveer speelt ook volgend seizoen in de 5e klasse. De Alteveerders waren niet opgewassen tegen DVC ’59, dat uiteindelijk met 1-5 won. Dat kwam mede door de vroege rode kaart van clubtopscorer Dennis Klooster, waarna Alteveer bij een achterstand van 0-1 nog een uur verder moest met tien man.

Vierdeklasser DVC’59 begon feller dan Alteveer aan de wedstrijd en zette de thuisploeg al vroeg onder druk. Dat resulteerde uiteindelijk in de voorsprong voor de gasten, die na 25 minuten spelen een strafschop kregen. Deze werd benut hoewel Alteveer-doelman Sander van Duuren er nog met zijn vingertoppen aan zat. De thuisploeg kwam daarna wat beter in het spel en kreeg wat kleine kansen. Tot overmaat van ramp moest het echter voor rust nog verder met tien man, nadat Klooster mocht inrukken met een directe rode kaart.

Rood van Duuren

Na rust was het tiental van Alteveer niet meer opgewassen tegen de bezoekers. Die kwamen na tien minuten spelen in de tweede helft al op 0-2 en daarmee was het verzet van Alteveer gebroken. De gasten liepen simpel uit naar een 0-5 voorsprong en Alteveer raakte ook nog doelman van Duuren kwijt met een rode kaart. Rudy Akpinar mocht nog wel de eer redden voor Alteveer, dat uiteindelijk een frustrerende middag kende tegen DVC ’59.