Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel ’96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar verwacht dat zijn ploeg eind het langste eind zal gaan trekken.

Tot ver in de slotfase van de competitie streed FC Ter Apel ’96 mee om het kampioenschap in de derde klasse C. Uiteindelijk trok WKE ’16 aan het langste eind, waardoor Ter Apel het via de nacompetitie mag proberen. Met zestien treffers had Arjan Heeres een groot aandeel in het sterke seizoen van Ter Apel.

Voorafgaande aan het seizoen werden de verwachtingen enigszins getemperd in het kloosterdorp. Dat het elftal van trainer Koen Feijen nu mag strijden om promotie mag met recht een toetje worden genoemd. Ook Heeres is hier blij mee. ‘’Onze doelstelling was om een stabiele middenmoter te zijn en daaraan hebben we zeker voldaan. We voetbalden zelfs lang mee voor het kampioenschap. Nu mogen we gaan voor een plaats in de tweede klasse. Dus dat is super!’’

De wil om te winnen

De 18-jarige speler geeft aan dat er op het gebied van de sfeer af en toe wat winst is te behalen, maar richt zich ook op de kracht van Ter Apel. ‘’We moeten soms wat minder op elkaar zeuren. Dan kunnen we nog meer in onze kracht komen, namelijk: jong, gretig en een grote wil om te winnen.’’ Zelf geniet Heeres van het spelletje en zijn inbreng. Dit blijkt ook wel als er wordt gevraagd naar zijn rol. ‘’Ik ben tevreden over mijn rol. Voorzetjes geven en af en toe mijn doelpunten meepakken.’’

Voor wat betreft de lange termijn is Heeres ambitieus. Zowel voor Ter Apel als zichzelf legt hij de lat hoog. ‘’Ik verwacht dat we over een paar jaar een stabiele tweedeklasser kunnen worden. Daar wil ik zelf graag mijn steentje aan bijdragen. Ik streef ernaar zo hoog mogelijk te spelen met Ter Apel.’’

Gelijkwaardige pot

In de eerste ronde van de nacompetitie versloeg Ter Apel mede-derdeklasser Oldeholtpade(3D). In een ware slijtageslag trokken de rood-zwarten aan het langste eind. Na verlenging werd het 4–3. Heeres, Jeroen Schoonbeek, Jordy Veninga en Dennis Fecken zorgden voor de productie. De volgende tegenstander voor Ter Apel is Dalen. Deze ploeg kwam eveneens uit in de derde klasse C. Beide ploegen wonnen de thuiswedstrijden tegen elkaar en er mag gerust gesproken worden van een gelijkwaardige pot. Heeres denkt dat zijn ploeg uiteindelijk gaat promoveren. ‘’Ik verwacht een spannende wedstrijd, maar een 3-2 overwinning voor FC Ter Apel.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Westerwolde krijgt lucht door intikkers Merijn te Velde

Vier keer scoren in één wedstrijd is niet veel voetballers gegeven. Voor Merijn te ...

Richard Veldhuis: “Nacompetitie voor SJS is nog mogelijk!”

Afgelopen zaterdag won SJS voor de derde keer op rij in de derde klasse C, ...