FC Ter Apel ’96 loopt promotie mis na ware thriller tegen Dalen

FC Ter Apel ’96 en Dalen maakten er een spektakelstuk van, Dalen trok uiteindelijk aan het langste eind.

Foto, FC Ter Apel ’96 heeft net de 3-3 gemaakt in blessuretijd, maar moest uiteindelijk in de verlenging toch buigen voor Dalen.

De wedstrijd tussen FC Ter Apel ’96 en Dalen had alles wat een nacompetitiefinale moest bevatten. Veel doelpunten, rode kaarten, een bizar wedstrijdverloop,  het bomvolle Harm Kuiper sportpark in Odoorn werd getrakteerd op een echte nacompetitiefinale. Dalen leek in de reguliere tijd al te winnen, maar Ter Apel kwam wonderbaarlijk genoeg nog  terug en sleepte er een verlenging uit. Daarin scoorde Tijmen Venhorst namens Dalen de winnende en dus promoveerden de roodwitten en bleven de roodzwarten uit Ter Apel gedesillusioneerd achter.

Veel toeschouwers waren afgekomen op de nacompetitiefinale tussen Ter Apel en Odoorn voor een plekje in de tweede klasse.  Die zagen dat Ter Apel al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Patrick Bults draaide vanaf de rechterkant een corner in, die volledig werd gemist door Dalen-doelman Rick Braam en tegen de touwen zeilde: 1-0.

Gevaarlijke inworpen

Heel lang bleef de voorsprong niet staan, want in de 17e minuut was het alweer 1-1. Raakte Dalen even daarvoor al de lat, nu was het wel raak via Kjetil Brand. Die was alert en schoot de rebound binnen. Dalen voetbalde makkelijker dan Ter Apel, dat onder druk werd gehouden. Maar net als bij de 1-1 kwam het doelpunt voort uit een verre ingooi. En wederom was de kopsterke Venhorst erbij betrokken. De spits verlengde de bal, waarna Nick Schuiling gedecideerd binnen schoot. Met de 1-2 tussenstand gingen beide teams rusten.

Na de pauze begon Ter Apel ook wat meer van zich af te bijten en begon het wat aan te dringen. Het leverde een goede mogelijkheid op voor Sander Egbers. De vleugelspeler schoot de bal echter hoog over het doel van Braam. Ter Apel wilde wel, maar kon doelman Braam ook in de tweede helft nauwelijks in verlegenheid brengen. De betere kansen waren voor Dalen, dat via Venhorst de 1-3 had moeten maken. Ter Apel-doelman Rudie Bergman zag de spits op zich afkomen, maar redde uitstekend en hield zijn ploeg in de wedstrijd.

Bizarre ontknoping

In de 84e minuut van de wedstrijd leek de beslissing er toch te komen toen invaller Wim Steege met zijn eerste balcontact direct de bal achter Bergman schoot. Wedstrijd gespeeld zo dachten de meeste toeschouwers. Een aantal verlieten al het sportpark met de gedachte dat het wel klaar zou zijn. Niets was minder waar, want een ongelofelijke ontknoping ontspon zich op het Harm Kuiper sportpark. Eerst moest Dalen met tien man verder na een rode kaart voor Reinier de Boer. Een domme tweede gele kaart voor de Boer, die de bal onnodig weg schoot. Een correcte beslissing van de arbiter. Een vrije trap volgde, werd verlengd door Bults en viel uiteindelijk in de kluts voor de voeten van Ter Apel-aanvoerder Jasper Jalving. Die schoot onberispelijk binnen, maar de tijd leek te kort voor Ter Apel. Dat pompte nog maar een keer de bal de zestien binnen en die viel nog goed voor de voeten van Fecken. Via doelman Braam stuiterde de bal binnen en werd het nog 3-3.

Rode kaart

Een bizarre ontknoping waardoor er verlengd moest worden. Een keiharde tik voor Dalen dat ook nog eens met tien man de verlenging in moest. Maar daar bleek in die eerste helft van de verlenging niet veel van te zien. Sterker nog, het tiental van Dalen kwam op voorsprong via Venhorst. De spits nam de bal knap mee en schoot op prachtige wijze de 3-4 binnen. Tot overmaat van ramp voor Ter Apel moesten ook de kloosterdorpbewoners verder met tien man. Jordy Weggemans torpedeerde de doorgebroken Brand. Rood was het gevolg en dus ging de wedstrijd verder met tien tegen tien.

Met man en macht

Ook in de eerste helft van de verlenging had Dalen nog een goede kans op de 3-5, maar de grootste was in de tweede helft voor Steege. Die faalde echter van dichtbij, waardoor Ter Apel in leven bleef. Dalen zat er in de tweede helft van de verlenging doorheen en Ter Apel probeerde met man en macht de gelijkmaker nog te forceren. Daar kwam het eenmaal nog heel dichtbij toen Tjeerd Sikkema op randje zestien de bal voor de voeten kreeg. De middenvelder schoot goed in, maar had de pech dat doelman Braam nog net met een voet redding kon brengen. Het was de grootste kans op de gelijkmaker in die verlenging, maar uiteindelijk kon Ter Apel geen strafschoppenserie meer afdwingen en konden de handen bij Dalen in de lucht na het laatste fluitsignaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Alteveer laat dure punten liggen

Alteveer is er niet in geslaagd om de drie punten in Alteveer te houden. ...

Stadskanaal verliest in extremis van Dalfsen

Stadskanaal verloor pas in blessuretijd van Dalfsen en kan door de nederlaag de titel ...