Robert Oosting kiest voor Borger

Robert Oosting heeft zijn keuze gemaakt en is volgend seizoen als speler te bewonderen in het groenwit van Borger.

Robert Oosting verruilt volgend seizoen als speler zondag 2e klasser Stadskanaal voor zaterdag 5e klasser Borger. Een heel ander niveau, dan dat 30-jarige Oosting gewend is. De Knoalster vind het echter prima en ziet het ook als een mooie uitdaging om het jeugdige Borger weer omhoog te helpen.

Oosting, die volgend seizoen hoofdtrainer wordt bij zondag 4e klasser Gasselternijveen vond het te vroeg om nu al de schoenen definitief aan de wilgen te hangen. “Ik vond het te vroeg om resoluut in één keer te stoppen. Ik wilde graag een stapje terug doen, maar ook al was het nog wel verleidelijk om op niveau te blijven spelen. Een club uit de hoofdklasse en een paar mooie 1e klassers hadden mij ook nog benaderd, maar dat houd ik voor gezien. Ik wil niet meer zeven dagen op het voetbalveld zijn en ook van andere leuke dingen genieten. Daarnaast wil ik mij meer focussen op het trainerschap, want daar wil ik echt mee verder.”

Verrassende keuze

Dat Oosting uiteindelijk voor Borger zou kiezen zag waarschijnlijk niet iedereen aankomen.  Ondanks dat de groenhemden volgend seizoen op vijfde klasse niveau acteren is Oosting tevreden met zijn keuze. “Voor iedereen zal het een verrassing zijn dat ik naar Borger ga. Maar we hebben goede afspraken gemaakt. Ik train alleen op de woensdag en op zaterdag speel ik natuurlijk de wedstrijden. Vijfde klasse is natuurlijk niet het leukste niveau, maar voor mij is het prima zo.”

Borger dat in de nacompetitie verloor van NWVV, zal volgend seizoen sinds 20 jaar weer uitkomen in de 5e klasse. Het wil vanaf volgend seizoen weer bouwen aan de sportieve toekomst op een gerenoveerd sportpark. Oosting ziet voor zichzelf dan ook een mooie rol weggelegd om Borger weer omhoog te helpen. “De club gaat opnieuw beginnen met een hele jonge groep, waarbij er veel talentvolle O19-spelers overkomen vanuit de jeugd. Aan mij de taak om leiding te geven in het veld en de jongens te helpen bij hun ontwikkeling.”

Randzaken goed geregeld

Ondanks het niveau waar Borger volgend seizoen op speelt is Oosting ook zeer tevreden over de regelingen van de randzaken bij de club. “Alles is goed geregeld daar.  Zo komen er vijf nieuwe velden, is er een bus beschikbaar voor uitwedstrijden en ook de kleding is op en top geregeld. En ook voor de gezelligheid kan je zeker bij Borger terecht.” Bovendien had Oosting nog een wens en dat was samen spelen met de vriend van zijn nichtje. En dat gaat er van komen want ook Joey van Dijken gaat volgend jaar in het groenwit spelen. Van Dijken komt over van ONR. “Het was altijd de bedoeling om nog een keer samen te spelen, bij deze gaat dat nu ook lukken.”

Versterkingen

Borger-trainer Arne Joling is dan ook zeer in zijn nopjes met de komst van Oosting en heeft komend seizoen maar één doel voor ogen: “Wij zijn als S.V. Borger enorm blij met deze versterking. We hebben een hele talentvolle selectie waarbij we een ervaren speler als Robert Oosting nog misten. Ik ken hem vanuit de UEFA-B opleiding en we hebben altijd contact gehouden. Om hem nu als voetballer te mogen begroeten binnen onze selectie is natuurlijk geweldig. Dat Oosting en ook Kenter (komt over van 2e klasser Valthermond) de overstap maken naar S.V. Borger is een teken dat de club nog steeds leeft, terwijl er voor deze twee spelers meer dan voldoende belangstelling was. Wij zijn een club die prestaties en plezier hand in hand kunnen laten gaan. Met Oosting erbij hebben we nu een prima mix van jong talent en ervaring, waarmee onze ambities kunnen waarmaken: terugkeren naar de 4e klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Weer nieuwe club voor Van Bolhuis

Bernd van Bolhuis heeft in WVV een nieuwe club gevonden. De oefenmeester, die van ...

TransferTalk: het overzicht

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Column: There’s only one

De maandelijkse column, dit keer geschreven door Gijs Klompmaker, over de vreugde van het ...