Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek

Vrouwenvoetbal wint de laatste jaren enorm aan populariteit in de Kanaalstreek. Vanaf volgend seizoen dus ook te volgen bij FC Kanaalstreek.

De vrouwen van Buinen werden afgelopen seizoen kampioen.

De halve finale bereiken op het Wereldkampioenschap van het vrouwenvoetbal! Een ongekende prestatie van de Oranje Leeuwinnen. Wie had dat in de jaren 2000 gedacht, dat het Nederlands dameselftal nu in de halve finale van een WK zou staan. Misschien Vera Pauw, de grondlegger van de opmars van het vrouwenvoetbal. Twee jaar geleden werden de dames zelfs al Europees Kampioen. Duizenden Oranjefans die de Leeuwinnen toejuichen tijdens de wedstrijden. Het geeft de populariteit van het vrouwenvoetbal nog maar eens aan.

Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek

Ook komen er steeds meer profclubs bij die starten met het vrouwenvoetbal en overwegen in Nederland bijvoorbeeld Feyenoord en FC Groningen binnen enkele jaren te komen met een professioneel vrouwenelftal. En ook in de Kanaalstreek wint het vrouwenvoetbal aan populariteit. Steeds meer amateurclubs hebben voetballende vrouwen en dameselftallen binnen hun gelederen. En dus gaat ook FC Kanaalstreek vanaf het seizoen 2019/2020 aandacht besteden aan het vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek. In eerste instantie zullen in ieder geval de verrichtingen van Borger Vrouwen 1 en Buinen Vrouwen 1 worden gevolgd. Grote kans dat er echter snel andere clubs zullen volgen gezien de enorm toenemende populariteit van het vrouwenvoetbal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Sven Jaegers: “Illusie armer, ervaring rijker”

Amper een jaar geleden maakte Sven Jaegers de overstap van Onstwedder Boys naar Valthermond. ...

Sportkampioen Gieterveen gehuldigd

Het eerste elftal vanĀ Gieterveen is afgelopen week gehuldigd als sportkampioen Aa en Hunze 2016. ...

Nieuwe trainer en kantine voor SC Stadskanaal

Het bestuur van SC Stadskanaal zit niet stil. Zo moest men door het vertrek ...