Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek

Vrouwenvoetbal wint de laatste jaren enorm aan populariteit in de Kanaalstreek. Vanaf volgend seizoen dus ook te volgen bij FC Kanaalstreek.

De vrouwen van Buinen werden afgelopen seizoen kampioen.

De halve finale bereiken op het Wereldkampioenschap van het vrouwenvoetbal! Een ongekende prestatie van de Oranje Leeuwinnen. Wie had dat in de jaren 2000 gedacht, dat het Nederlands dameselftal nu in de halve finale van een WK zou staan. Misschien Vera Pauw, de grondlegger van de opmars van het vrouwenvoetbal. Twee jaar geleden werden de dames zelfs al Europees Kampioen. Duizenden Oranjefans die de Leeuwinnen toejuichen tijdens de wedstrijden. Het geeft de populariteit van het vrouwenvoetbal nog maar eens aan.

Vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek

Ook komen er steeds meer profclubs bij die starten met het vrouwenvoetbal en overwegen in Nederland bijvoorbeeld Feyenoord en FC Groningen binnen enkele jaren te komen met een professioneel vrouwenelftal. En ook in de Kanaalstreek wint het vrouwenvoetbal aan populariteit. Steeds meer amateurclubs hebben voetballende vrouwen en dameselftallen binnen hun gelederen. En dus gaat ook FC Kanaalstreek vanaf het seizoen 2019/2020 aandacht besteden aan het vrouwenvoetbal in de Kanaalstreek. In eerste instantie zullen in ieder geval de verrichtingen van Borger Vrouwen 1 en Buinen Vrouwen 1 worden gevolgd. Grote kans dat er echter snel andere clubs zullen volgen gezien de enorm toenemende populariteit van het vrouwenvoetbal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

TransferTalk: Topscorer verlaat Nieuw Buinen

Nadat doelman Robert Smit zijn huidige ploeg, Nieuw Buinen, verruilde voor Be Quick 1887, ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Alteveer periodekampioen!

Na zes overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag in acht wedstrijden mag Alteveer zich periodekampioen noemen! ...