Demy te Velde: “Valthermond moet zichzelf eens gaan belonen.”

Demy te Velde wil komend seizoen met Valthermond wel een prijs pakken in de zondag 2e klasse L.

Valthermond greep het voorgaande seizoen net naast een periodetitel in de zondag 2e klasse L. Het streed lang mee om de nacompetitie, maar moest die uiteindelijk aan zich voorbij laten gaan. Komend seizoen moet het eindelijk wel eens raak zijn volgens Demy te Velde, die vindt dat zijn club zichzelf eens moet gaan belonen.

Goede voorbereiding

Aan de voorbereiding tot nu toe zal het in ieder geval niet liggen, want de Mondkers boekten al goede resultaten. Zo won Valthermond onder andere het Orgon Toernooi bij SVBO en werd ook 3e klasser HOC verpulverd met 8-1. Goede resultaten, maar volgens Te Velde zegt het nog niet zo heel veel. “Het heeft ook te maken met de fitheid van de spelers, want conditioneel waren wij verder dan de meeste tegenstanders. Daarnaast hebben wij nog niet heel veel sterke tegenstanders gehad, maar krijgen wij die straks in de beker wel met 1e klassers als tegenstander. Dan kunnen we zien hoe ver we staan als team.”

Kritische noot

Valthermond wilde vorig seizoen graag de nacompetitie halen, maar dat lukte net niet. Het eindigde uiteindelijk als 7e in de zondag 2e klasse L en de 22-jarige aanvaller kraakt daarover wel een kritische noot. “Vorig seizoen waren er jongens die niet trainden of er met de pet naar gooiden. Ook was de selectie te smal en dan kunnen er ook niet veel maatregelen genomen worden. Het lag dus vooral aan het team zelf, dat wij geen prijs hebben behaald.” Komend seizoen wil Valthermond wel een prijs halen volgens Te Velde: “Jazeker, we hebben drie nieuwe spelers erbij gekregen en bovendien sluiten er een aantal talentvolle jeugdspelers aan. Het is nu aan de trainer om een basiselftal uit de bestaande selectie te formeren.”

Over de competitie-indeling is de Mondker in ieder geval zeer te spreken, maar een echte voorspeling wil Te Velde nog niet doen. “We hebben een hele leuke competitie-indeling met veel derby’s en minder kilometers dan vorig seizoen. Pas als de competitie aan de gang is kunnen we kijken of we als team mee kunnen komen. Dan zie je ook wel welke tegenstanders mee gaan doen om de prijzen.”

Ambitieus

Te Velde, die al een aantal jaren te boek staat als een talentvolle speler in de regio ziet de 2e klasse zeker niet als zijn eindstation. De aanvaller wil het nog wel eens hogerop gaan proberen. “Ik voetbal nu zelf al een aantal jaren in de 2e klasse en wil ook graag verder kijken hoe het ergens anders is. En kijken hoe het is om op een hoger niveau mee te kunnen draaien.” Het stempel talent lijkt Te Velde wel voorbij en dat vindt de spits zelf ook wel. “Ja, je loopt al een aantal jaren mee en het wordt tijd dat je andere jongens op sleeptouw neemt en belangrijk bent voor het team.”

Te Velde wil ook komend seizoen weer belangrijk zijn voor zijn elftal en hoopt toch zeker een stuk of twintig goals te gaan maken. Bovendien wordt het volgens de aanvaller tijd voor een prijs. “De laatste jaren scoorde ik gemiddeld zo’n 16 goals per seizoen. Ik hoop dat het er komend seizoen meer worden en dat het makkelijker gaat als we met een sterk elftal spelen. Dan kunnen we voor de prijzen spelen, want de laatste jaren zijn we heel dichtbij. Als je ergens voor speelt is het seizoen nog mooier. Het wordt nu eens tijd dat we ons zelf gaan belonen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stephan de Vries: voorbeeld bij Valthermond

Hij scoort niet zoveel als Edwin Drenth en heeft niet de techniek van Theo ...

Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel '96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar ...