Borger won de eerste bekerwedstrijd van Onstwedder Boys.

Foto Alle Oldenbeuving, Calvin Beijering (rechts) scoorde namens Borger een schitterende goal.

Borger heeft in de eerste ronde van de beker de Kanaalstreekderby bij Onstwedder Boys met 1-3 gewonnen. Op sportpark De Boskamp in Onstwedde was de winst voor de bezoekers verdiend te noemen.

Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen nog in de vierde klasse. Onstwedde deed daarin lang mee om de titel, Borger bungelde onderin en degradeerde uiteindelijk via de nacompetitie. De groenhemen mochten deze zomer aardig wat versterkingen verwelkomen en lijken van plan om zo snel mogelijk weer terug te keren in de vierde klasse.

Goed uit de startblokken

Van het klassenverschil was op deze zonnige zaterdag niet veel te merken en het was Borger dat beter uit de startblokken schoot. Gijs Roda zag al vroeg in de wedstrijd een bal op de lat belandden. Zijn kompaan in de aanval, Luuk Kenter, schoot even later wel raak. Een voorsprong van de gasten, die het betere van het spel hadden en de thuisploeg pas na een half uur spelen de eerste grote kans zagen krijgen. Anne Wilzing zag zijn poging echter gestopt worden door doelman Jasper Lubbers. Vijf minuten voor rust kwam Borger op 0-2 door een schitterende uithaal van Calvin Beijering die in de kruising zeilde. Dat was niet de ruststand, want op slag van rust kreeg Onstwedder Boys een strafschop. Gerwin de Wijk benutte het buitenkansje en dus was de spanning weer terug.

Eigen doelpunt

Wederom kwam Borger weer goed uit de kleedkamer al kreeg het hierbij hulp van de thuisploeg.  Een eigen doelpunt leverde na vijf minuten spelen in de tweede helft de 1-3 voorsprong op.  Onstwedder Boys kreeg in het verloop van de tweede helft nog wel wat kansjes, maar de gasten konden niet in verlegenheid worden gebracht. Borger bleef daarnaast gevaarlijk in de omschakeling, maar scoorde ook niet meer in de tweede helft en won zo uiteindelijk met 1-3.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Onstwedder Boys – Borger

https://www.flickr.com/photos/svborger/albums/72157710629431348/with/48654230698/

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Beloften Twedo ruim langs SVV ’04

De beloften van SV Twedo speelden in de tweede wedstrijd van de Noordlease/Heigro Cup ...

Ook PJC kan Nieveen niet verslaan

Afgelopen weekend kwam PJC op bezoek bij v.v. Gasselternijveen. Het was koud en nat, maar ...

Hattrick Kenter voor winnnend Borger

Een wedstrijd die eindigt met negen tegen negen spelers aan beide zijden, daarvan zou ...