SJS kwam in de tweede helft op gang en won uiteindelijk van VCG.

Foto Brigitte de Wijk, Jan Springer (links) was met twee goals belangrijk voor SJS.

SJS heeft ook haar derde wedstrijd in de voorbereiding gewonnen. In eigen huis won het de eerste bekerwedstrijd van VCG: 2-0. Eenvoudig ging het niet tegen de vijfdeklasser, maar in de tweede helft konden de Knoalsters het verschil toch maken.

SJS had het met name in de eerste helft lastig met de bezoekers. Reactief voetbal zorgde voor veel onrustige momenten, foutieve passes en keuzes. De beste kansen vielen zelfs te noteren aan de kant van de gasten. Keeper Koops moest in een 1-op-1 handelend optreden en een doelpunt werd zelfs wegens hinderlijk buitenspel afgekeurd. SJS zette daar bitter weinig tegenover. Het kwam vaak genoeg over de flanken door, maar of de eindpass was niet goed genoeg of de voorzet slecht. Uiteindelijk bleef de brilstand tot de rust op het scorebord staan.

Conditioneel in orde

Enkele wisselingen en wat omzettingen in de rust zorgden ervoor dat het beter ging lopen aan de kant van SJS in de tweede helft. VCG werd verder teruggedrongen en kwam er zelfs nauwelijks nog uit. Conditioneel zit de ploeg van trainer Halmingh al prima in elkaar en daarmee werd in de tweede helft het verschil gemaakt. SJS kwam na 10 minuten spelen op voorsprong. Na een prima aanval over de rechterflank rondde spits Jan Springer bekwaam af: 1-0.

Kleine kansjes bleven komen en VCG probeerde met name met de lange bal de gelijkmaker te forceren. Vlak voor tijd besliste wederom Springer de wedstrijd. Na een dieptepass zag de aanvaller keeper te ver voor zijn goal staan en met een bekeken schot van een meter of dertig wist Springer hem te verschalken: 2-0. Met nog een minuut of vijf te spelen was dit wel de beslissing. Kort voor tijd was Kornelius met een bekeken schot nog dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de paal.

Foto’s Brigitte de Wijk: SJS – VCG

https://photos.google.com/share/AF1QipNQbCJOsu8Co_yw5Fy3YY9uB0qStIE7fRgDhdANiX1VbcQBWfDycmB4dLBZRP6ZWg?key=U3JGaEhualdPMFlDZzgydnpJOThGTjViWThaalF3

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger bijt zich stuk op Waskemeer

Het tweeluik met middenmoter Waskemeer lijkt Borger de das om te hebben gedaan in ...

Kwaliteit geeft de doorslag: opnieuw nederlaag voor SJS

SJS heeft geen punten overgehouden aan de tweede wedstrijd na de winterstop. Afgelopen zaterdag ...