Mark Meinema: “Promotie is het enige dat telt voor Borger.”

Mark Meinema hoopt komend seizoen weer eens van waarde te kunnen zijn en vindt dat Borger voor de titel moet gaan in de 5e klasse.

Borger bereikte afgelopen seizoen een historisch dieptepunt in het bestaan van de club. De groenhemden degradeerden via de nacompetitie naar de 5e klasse, een klasse waar men voor het laatst twintig jaar geleden in zat. Borger-speler Mark Meinema, die zelf al lange tijd kampt met een liesblessure hoopt dat het zowel met hemzelf als met zijn ploeg komend seizoen een stuk beter zal gaan. Het kampioenschap is dan ook het doel voor Borger, dat zich de afgelopen transferperiode behoorlijk versterkte.

Dieptepunt

Volgens Meinema mag het gerust een dieptepunt worden genoemd dat de club weer op het laagste niveau gaat acteren. Een verklaring voor dat het zover heeft kunnen komen, heeft de 25-jarige middenvelder wel. “Met name de eerste seizoenshelft is uiterst moeizaam verlopen. Het seizoen ervoor zijn zes ervaren spelers gestopt en dat hebben we niet op kunnen vangen in het begin. Jonge spelers moesten dit gat opvullen en het team moest duidelijk weer aan elkaar wennen. Daar gaat tijd overheen en dat heeft te lang geduurd. Voor de winterstop hebben we ook maar slechts één punt gepakt. Na de winterstop pakten we er zestien en hebben we maar drie keer verloren, waaronder van de nummer één en twee. Was dat voor de winterstop zo geweest, dan hadden we ons makkelijk gehandhaafd. Daar hebben we nu echter niks meer aan.”

De goede serie na de winterstop voorkwam wel rechtstreekse degradatie, maar toch legde Borger het loodje in de nacompetitiewedstrijd tegen NWVV. In de laatste wedstrijden van de competitie speelden de groenhemden prima, maar daar was in die beslissende wedstrijd niets meer van te zien volgens Meinema. “Ook dit kan weer te maken hebben met de jeugdige selectie, alsof er weer teveel spanning op de wedstrijd stond. Kwalitatief waren wij denk ik beter dan NWVV, maar zij straften onze persoonlijke fouten ‘super’ af.

Slepende liesblessure

Zelf heeft Meinema niet zoveel aan het seizoen kunnen bijdragen door een slepende liesblessure. Een blessure die lastig te doorgronden viel voor de medici, waardoor de middenvelder niet veel heeft kunnen spelen. Die hoopt dat de ellende snel voorbij is en dat het komend seizoen beter zal gaan. “Ik sta inderdaad al een tijdje langs de klant door liesklachten. Ik ben bij de fysio, dokter en sportarts geweest, heb foto’s en echo’s laten maken, maar er kwam maar geen duidelijkheid. Deze kwaal begon al rond de winterstop van het seizoen 2017/2018. Toen lag ik er ook een half jaar uit. Het afgelopen seizoen heb ik alleen de eerste wedstrijd kunnen meedoen, waarna ik weer direct eruit lag voor de rest van het seizoen. Op dit moment train ik weer mee en probeer ik ook zoveel mogelijk mee te trainen.

Meinema hoopt komend seizoen dan ook nog een rol van betekenis te kunnen spelen. “Ik denk zeker nog een rol te kunnen spelen binnen het eerste elftal, maar dan moet ik eerst weer volledig wedstrijdfit raken. Het zou mooi zijn als dit voor de winterstop nog lukt. Het doel is dan ook om het seizoen blessurevrij door te komen. Als ik dan nog een goaltje of assist kan meepakken zou dat natuurlijk wel leuk zijn.”

Versterkingen

Zijn club Borger lijkt in ieder geval klaar om zo snel mogelijk de vijfde klasse weer te gaan verlaten. Borger roerde zich aardig op de transfermarkt en mocht een aantal versterkingen verwelkomen. Meinema vindt dan ook dat zijn ploeg er een stuk sterker op geworden is. “Het technisch kader is inderdaad flink bezig geweest en we zijn er zeker sterker op geworden. Luuk Kenter is weer terug na een uitstapje naar Valthermond en met Robert Oosting, afkomstig van Stadskanaal, heeft Borger een ervaren speler met veel kwaliteiten binnengehaald. Ook vanuit de jeugd zijn een aantal spelers overgekomen met veel potentie. Denk hierbij aan Gijs Roda, een jonge spits met snelheid die een goal kan maken. En dan hebben we ook nog Joey van Dijken, die overgekomen is van ONR. Een back, die op de eerste training een omhaal tegen de touwen jaagt en in wedstrijden buitenspelers met balletjes achter het standbeen uitspeelt.”

Kampioen worden

Volgens Meinema mag zijn club dan ook zeker niet weglopen voor het kampioenschap. “Dat is zeker onze doelstelling, al is het altijd afwachten hoe het seizoen loopt qua blessures, enzovoort. En misschien dat er ineens andere teams opstaan waarvan je het niet verwacht. SETA en NWVV zijn denk ik concurrenten voor het komend seizoen, gezien de vele aanwinsten bij de clubs uit Musselkanaal en Nieuw-Weerdinge. Meinema stelt dan ook dat Borger alleen aan het einde van het seizoen tevreden mag zijn met promotie, die vindt dat zijn club ook goed bezig is op social media. “Promotie door middel van een kampioenschap, dan mag Borger tevreden zijn. Supporters of voetballiefhebbers kunnen ons gedurende het seizoen ook volgen via de social media kanalen zoals Facebook, Instagram en Twitter.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Tjeerd Sikkema wil Stadskanaal het voetballen onmogelijk maken

Ze kennen elkaar op dit moment amper. Hoe anders kan dit komende zondag rond ...

Ricardo van der Werf (SETA): “Mooi moment om een stap te maken”

Ricardo van der Werf speelde in de jeugd voor SETA, woonde en voetbalde ruim ...