Verliezend Valthermond tegen Elim vooral defensief onder de maat

Valthermond liet vooral defensief veel steken vallen en verloor ook het tweede bekerduel.

Valthermond heeft ook het tweede bekerduel verloren. Waar de Mondkers tegen Noordscheschut nog prima partij boden, was het tegen zaterdag 2e klasser Elim verdedigend gezien huilen met de pet op.

Al in de eerste minuut ging het mis. Les een voor een verdediger is dat je de bal altijd voor de stuit moet raken. Deze grondregel werd door Stefan Arendsen verzuimd en uiteindelijk profiteerde Daymen Doldersum en was een vroege achterstand daar.

Kansen

Hierna pakte de thuisploeg de draad wel op en creëerde de ploeg van Albert Koops zich ook een aantal mogelijkheden. Verdedigend echter bleef het steeds billen knijpen. Zo waren er kansen voor Dion van der Laan en Tom Meijers voor Valthermond, aan Elim zijde zag Marcel Koops een kopbal van de lijn gehaald worden en schoof Daymen Doldersum de bal naast na opnieuw een defensieve  onzekerheid.

Hierna volgde het sterkste gedeelte van Valthermond waarin de ploeg ook verdiend op voorsprong kwam. Dion van der Laan rondde voorbereidend werk van Maurice Kampman beheerst af, daarna was er de overtreding van aanvoerder Youri Benjamins op Demy te Velde wat resulteerde in een strafschop. Te Velde zelf voltrok het vonnis. De thuisploeg had hierna verder weg kunnen lopen, maar was te slordig met de eindpass. Maurice Kampman zag een treffer afgekeurd worden.

Verdedigend onheil

Naarmate de rust naderde kondigde zich ook weer het verdedigende onheil aan. Bryan Mol kopte geheel vrijstaand eerst nog over, maar profiteerde kort voor de pauze wel van een slippertje van de debuterende doelman Edwin Melgers.

Kort na de thee had Valthermond weer op voorsprong moeten komen. Kampman bood Erik Jan Veerbeek een bijna niet te missen kans, maar de geroutineerde aanvaller knalde over. Aanvallend was dit ook zo’n beetje het laatste Mondker wapenfeit. De irritaties in het veld namen toe en Elim ging hier volwassener mee om dan de thuisploeg. Mike Doldersum maakte op prachtige wijze de 2-3. Kort hierop speelde Demy te Velde voor eigen rechter en kon vroegtijdig gaan douchen, waarna Elim niet meer in de problemen kwam en door goals van Daymen Doldersum en Mike Wachtmeester zelfs uitliep naar een 5-2 zege.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

WKE ’16 maatje te groot voor Buinen

WKE '16 was een maatje te groot voor Buinen en won zondagmiddag met duidelijke ...

Gasselternijveen stelt nacompetitie veilig na overwinning op DVC

Gasselternijveen beleefde een makkelijke middag tegen DVC en heeft nacompetitie veilig gesteld.