Remon Poede: “Titan moet zichzelf nu eens gaan belonen met promotie naar de 3e klasse.”

Doelman Remon Poede wil nu eindelijk eens promoveren met Titan naar de 3e klasse.

Titan gaat voor het derde jaar op rij proberen om de stap te maken van de vierde naar de derde klasse zondag. De voorgaande twee jaren zaten de Titanen er dichtbij, maar tot tweemaal toe mislukte die missie. Afgelopen seizoen in de nacompetitie leek Titan heel dichtbij, maar gaf het tegen Westerwolde een 0-3 voorsprong uit handen. En dus rest opnieuw een jaar 4e klasse.

Een grote teleurstelling, zo vond ook Titan-doelman Remon Poede: “dat was zeker een teleurstelling voor het team. Zeker omdat je na een uur spelen met 0-3 voor staat en het nog weg geeft en verliest met 4-3. Dat is natuurlijk verschrikkelijk, maar als team zijnde moeten we hier van leren en ervoor zorgen dat  zoiets nooit weer gebeurd.”

Stap naar de 3e klasse maken

Een echte verklaring waarom promotie in de afgelopen twee jaren niet gelukt is heeft de goalie niet. “In zo’n wedstrijd draait het ook een beetje om het geluk, ook omdat het maar over een wedstrijd gaat. Maar voor de rest moeten we ons het vooral zelf verwijten dat het nu twee keer niet gelukt is.”Toch heeft de doelman er vertrouwen in dat Titan de komende seizoen de stap naar de 3e klasse alsnog gaat maken en wellicht al wel komend seizoen. “De ambitie van Titan voor de komende jaren is vooral promoveren naar de 3e klasse en dan bouwen aan onze jonge ploeg om zo een stabiele 3e klasser te worden. En in de toekomst misschien denken aan de 2e klasse als we dan een paar jaar meer ervaring hebben. Voor komend seizoen ben ik in ieder geval positief gestemd. We hebben gewoon een goede en jonge ploeg, die ambitieus is en de drive heeft om te promoveren naar de 3e klasse.”

Zelf lijkt Poede in ieder geval op zijn plek te zitten bij Titan. “Ik ben zelf nog een jonge keeper, die al een aantal jaren in het eerste elftal speelt. Voor mijzelf is het nu eerst belangrijk om te promoveren met Titan, een stabiele 3e klasser worden en uit te groeien tot een belangrijke factor binnen de ploeg om dat te bewerkstelligen. Wie weet wat de toekomst dan nog brengt.”

Om de prijzen meespelen

De goalie verwacht komend seizoen om de prijzen mee te kunnen spelen ondanks het vertrek van enkele spelers naar dorpsgenoot NWVV. “Er zijn twee spelers daar naar toe vertrokken die bij de selectie zaten en dat is natuurlijk zonde, want dat merk je in de breedte. Aan de andere kant hebben we er ook weer twee spelers bij gekregen zoals Mike Mensen die nu voor het eerste gaat en is Julian Bruining overgekomen van SJS. Verder kloppen er ook een aantal jeugdspelers op de deur.”

Poede is positief gestemd over de competitie, maar verwacht wel concurrentie in de strijd om de bovenste plaatsen. Het doel is echter duidelijk voor de doelman. “Ik verwacht een leuke klasse met veel ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn. Ik verwacht concurrentie van OVC en Sleen en wij zelf hebben natuurlijk ook een goede kans. Promotie is het enige dat telt komend seizoen bij Titan. We zitten er al twee jaar dicht tegenaan en moeten ons dit jaar gaan belonen met promotie. Daar moeten we alles aan doen met elkaar als team en als club!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Vijf vragen aan Denny Feiken (SC Stadskanaal)

Alleen een wonder kan dit seizoen SC Stadskanaal van het kampioenschap in de vierde ...

Raymond Aardema wil hogerop met NWVV

Het is niet grootste, meest aansprekende en hoogst spelende club van de Kanaalstreek, maar ...

Vrolijk passen: Sellingen – Gieterveen

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...