Dylan de Wit: “SETA gaat voor een plek bij de top vier!”

Dylan de Wit verwacht dat SETA mee kan doen om de bovenste plaatsen.

Voor even mocht SETA vorig seizoen aanspraak maken op de nacompetitie. Uiteindelijk eindigde de ploeg uit Musselkanaal op een zesde plaats. SETA roerde zich vervolgens op de ‘transfermarkt’, zag een groot aantal nieuwe spelers komen en met een nieuwe trainer – Wilbert Arends – wil SETA dit seizoen hoge ogen gooien. Dylan de Wit wil deze ambitie alleen maar onderstrepen.

De 22-jarige de Wit denkt met gemengde gevoelens terug aan het vorige seizoen. Er had, volgens hem, zoveel meer in gezeten voor zijn club. ‘’Het seizoen begon stroef, maar na een tijdje zaten wij in zo’n positieve flow dat wij zelfs kans maakten op de periodetitel. Helaas ging het in die periode mis, doordat wij onder andere 4 penalty’s en legio opgelegde kansen hadden gemist tegen de directe concurrenten. Hierdoor liepen wij alsnog de nacompetitie mis. Eeuwig zonde natuurlijk, want het zou voor VV SETA fantastisch zijn geweest om na ruim 20 jaar weer de nacompetitie in te gaan.’’

Top vier

De indeling van de nieuwe vijfde klasse F heeft niet voor veel enthousiasme gezorgd bij De Wit en zijn clubgenoten. Vooral het feit dat er voor een aantal wedstrijd driekwartier moet worden gereden, zorgt voor gefronste wenkbrauwen. Desalniettemin zet de verdediger annex middenvelder hoog in als het gaat om de kansen in deze competitie. ‘’Zelf denk ik dat NKVV, Borger en NWVV gaan spelen voor de titel. Als ik kijk tegen wie wij vorig jaar speelden en de helft van deze teams hetzelfde is gebleven, geef ik ons een kans om in de top vier te eindigen. Kijkend naar het team van vorig jaar en nu, moet ik concluderen dat wij nog sterker zijn geworden. SETA heeft zich flink geroerd op de ‘transfermarkt’ en mag een flink aantal nieuwe spelers begroeten. Hier ben ik echt enorm blij mee, want mede hierdoor heeft SETA zelf komend seizoen een derde elftal!’’

Conditie nog niet op peil

Hoewel de Wit overtuigt is van de kwaliteit van zijn elftal, zal het geen gemakkelijke opgave worden om te voldoen aan de verwachtingen. ‘’Voetballend hebben wij echt een fantastisch elftal. Alleen conditioneel gezien moet het sterker. Vaak zakt het na 60 minuten als een kaartenhuis in elkaar. Onze trainer is momenteel dan ook druk bezig om ons fit te krijgen. Wat een groot voordeel is, is dat enkele belangrijke spelers weer terug zijn van blessures en vakantie, waardoor wij in potentie de top vier kunnen bestormen. Maar nogmaals, dan moet er conditioneel de komende maand wel echt iets bijgeschaafd worden.’’

Na vele jaren in de onderste regionen van het amateurvoetbal moet het dit seizoen gebeuren. ‘’Zoals gezegd hebben we een selectie met spelers die de eerste en tweede klasse aan kunnen en is het aan SETA om eindelijk eens een periode te pakken. Een kampioenschap is misschien wat vergezocht, maar we zullen het zien.’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Rick Hartman slaat geen training over bij SETA

SETA speelt al sinds jaar en dag in de onderste regionen van het amateurvoetbal ...

Koen Hateboer: “Ik dacht dat ik nooit meer zou voetballen”

Het is als een jongensboek: na een jaar niet te hebben gespeeld als gevolg ...

Jordie Hoeksema: “Het Koningsweekend was een feest voor SPW!”

SPW was één van de weinige ploegen die het afgelopen weekend in actie kwam. ...