Jerremy Weerts: “Gieterveen moet de komende jaren uitgroeien tot een stabiele 4e klasser.”

Jerremy Weerts wil zich eerst handhaven met Gieterveen en daarna pas verder kijken wat het seizoen brengt.

Jerremy Weerts keerde afgelopen zomer weer terug bij zijn oude club Gieterveen. Een keuze die snel gemaakt was en dus wil de aanvaller zijn club komend seizoen helpen met zijn doelpunten om een stabiel seizoen in de 4e klasse te draaien.

Voor Weerts was het een simpel besluit om weer te gaan voetballen bij Gieterveen. “Sinds maart ben ik weer in Gieterveen komen wonen, daardoor was de keuze snel gemaakt om hier weer te gaan voetballen en aan te sluiten bij de selectie.”

Stabiele vierdeklasser

Gieterveen is al een aantal jaren vierdeklasser en de aanvaller denkt dan ook dat zijn de club de komende jaren uit kan groeien tot een stabiele vierdeklasser. “Dat moeten we de komende jaren kunnen spelen. Als we kijken naar de huidige selectie, dan moet het ook dit jaar geen probleem zijn om in de 4e klasse te blijven.” Weerts is dan ook vrij voorzichtig met zijn doelstelling voor het komende seizoen. “Natuurlijk wil je als club ergens om spelen, maar laten we eerst maar bewijzen dat we een stabiele 4e klasser zijn. Dan kunnen we daarna verder vooruit kijken. Wellicht kunnen we een periode meepakken en nacompetitie gaan spelen.”

Betrokkenheid

Gieterveen oogt altijd als een hechte en gezellige vereniging waar de zaken goed voor elkaar zijn. Weerts beaamt dan ook dat de saamhorigheid echt een kracht is van de club. “Het elftal wordt gevormd door spelers die al jaren bij de club betrokken zijn. Het grootste gedeelte van de selectie is dan ook vanuit de jeugd doorgestroomd naar het huidige eerste elftal. Maar ook buiten het veld weten we precies wat we aan elkaar hebben.” Daarnaast is de spits ook erg blij met de vrijwilligers en supporters van de club. “Die staan wekelijks voor ons klaar, zowel bij uit- als thuiswedstrijden. Voetballen zonder publiek is natuurlijk niet waarvoor je het doet.”

Weerts kijkt uit naar de klasse waarin Gieterveen komend seizoen speelt, maar kan nog niet zeggen wie er mee gaat doen om de prijzen. “Er zitten een aantal bekende teams in voor ons, maar ook een aantal teams die we nog niet eerder hebben getroffen. Persoonlijk vind ik het altijd leuk om tegen nieuwe teams te spelen en dat je niet altijd weet wat je ervan kunt verwachten. Wie bovenin gaat meedoen kan ik nog weinig over zeggen, maar je zou verwachten dat de degradanten van het afgelopen jaar in de top gaan meedraaien.”

Steentje bijdragen

Komend seizoen hoopt Weerts in ieder geval een steentje te kunnen bijdragen, maar een aantal doelpunten wil de aanvaller zich niet op vast pinnen. “Een specifieke doelstelling heb ik niet, je gaat er altijd voor om er meer in te leggen dan de voorgaande jaren. Dat kan echter zowel in de vorm van doelpunten als in assists. Wanneer we als team de kansen benutten zal het in ieder geval een groot verschil gaan maken op welke plaats je staat aan het einde van het seizoen.”  Weerts vindt handhaving eerst het belangrijkste, maar hoopt toch wat hoger te eindigen. “Eerst maar zorgen voor handhaving in de 4e klasse, daarna kijken we wel verder. Maar als we als Gieterveen zijnde wekelijks het voetballende spelletje kunnen laten zien dan hopen we toch in de top 6 te kunnen eindigen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website