Valthermond eenvoudig langs EMMS

Valthermond won zaterdag in de laatste bekerwedstrijd van de poulefase eenvoudig van EMMS.

Voor Valthermond stond er in het bekerduel tegen EMMS niets meer op het spel. Door twee nederlagen was de equipe van Albert Koops al uitgeschakeld. EMMS kon bij een zeer ruime overwinning nog wel door naar de volgende ronde. Al snel echter werd duidelijk dat dit er voor de ploeg uit Slagharen niet in zat. Valthermond won eenvoudig van EMMS: 4-1.

De bezoekers waren nog wel dicht bij de openingstreffer. Al in de derde minuut verzuimde Valthermond om een goed lopende aanval af te ronden en in de counter schoot Glen ter Wielen op de paal. Dit was echter ook meteen het laatste wapenfeit van de ploeg van Johan Oldekamp.

Groot aantal mogelijkheden

Valthermond, zonder de geschorste Demy te Velde en de geblesseerde doelman Joost Schrik, combineerde vlot en schiep zich ook een groot aantal mogelijkheden. Jens Bulle kopte naast, Tom Meijers mikte te hoog en Maurice Kampman zag zijn kopbal gestopt worden door doelman Bastin Kleinheerenbrink. Kansloos was Kleinheerenbrink echter op de kopbal van Erik Jan Veerbeek die een voorzet van Alwin Braakman verzilverde. Hierna had Maurice Kampman pech dat hij slechts de lat raakt. Op slag van rust verdubbelde Jens Bulle de voorsprong door een corner van Jesper de Graaf binnen te koppen.

Herpakken

Direct na de pauze beet EMMS even van zich af. Balverlies van Dion van der Laan werd door Glen ter Wielen keihard afgestraft. Valthermond herpakte zich echter snel en vijf minuten later was de marge weer twee. Maurice Kampman speelde zich met een individuele actie prachtig  vrij en schoot van buiten de zestien raak. Kleinheerenbrink was kansloos. Hierna vielen de linies bij Valthermond te ver uit elkaar en kon EMMS af en toe gevaarlijk uitbreken. Dit bood doelman Edwin Melgers de kans om zijn kunnen te tonen. Inzetten van Dennis Lamberink, Arjan v/d Most en Kevin Marissen werden door de jonge goalie onschadelijk gemaakt. Nadat EMMS was uitgeraasd trok de thuisploeg de teugels weer aan. Jesper de Graaf zag zijn inzet nog gestopt, maar Rick Schlimback schoot na een prachtige aanval wel raak, hiermee de eindstand op 4-1 brengend.

Trainer Albert Koops was uiteraard tevreden, maar stipte nog wel even de tegengoal aan: “ Af en toe spelen onze middenvelders te diep, waardoor wij bij balverlies tegen counters aanlopen. Daar moeten we beter mee om gaan. Voor de rest heb ik prima dingen gezien. De selectie is een stuk breder dan afgelopen seizoen. Het is aan mij om daar keuzes in te maken.”