Westerwolde verliest van Heiligerlee

Westerwolde ging onderuit tegen Heiligerlee.

In de wetenschap dat Nieuweschans zich had teruggetrokken uit de bekercompetitie, speelden Westerwolde en Heiligerlee zondagmiddag tegen elkaar om een plaats in de tweede ronde. Uiteindelijk was het Heiligerlee dat zich in een enigszins rommelige wedstrijd op een slecht bespeelbaar hoofdveld van sportpark De Hoogte in Heiligerlee voor deze volgende ronde plaatste. Westerwolde werd met een 3-1 nederlaag terug naar Vlagtwedde gestuurd en het team van trainer Lars van Ravenhorst kende door deze uitslag en gelet op het verloop van de wedstrijd dan ook geen al te beste generale repetitie met het oog op de seizoensstart van volgende week zondag.

Vanaf de aftrap was het Heiligerlee dat de wedstrijd dicteerde. Door goed combinatiespel nam men het vijandige doel regelmatig onder vuur en het was dan ook Gert Reininga die in de 25e minuut vanuit een corner voor het eerste doelpunt van de wedstrijd tekende. Westerwolde kwam tot dat moment slechts tot spaarzame aanvallen en dito kansen. Toch kwamen de bezoekers vrij snel na de openingstreffer op gelijke hoogte. Een schitterende dieptepass van Henri Boekelo bereikte de op het juiste moment gestarte René v.d. Laan, die de verdedigers van Heiligerlee zijn hielen liet zien en ook de doelman van de thuisploeg met een geplaatst schot geen schijn van kans gaf: 1–1. In het restant van de eerste helft was er nog een aantal mogelijkheden voor Heiligerlee, maar met enig kunst- en vliegwerk bleef de verdediging van Westerwolde overeind. Met de verkregen gelijke stand stuurde de bekwaam leidende scheidsrechter Schoonderwoerd uit Groningen de tweeëntwintig spelers derhalve naar de thee.

Sterker Heiligerlee

De tweede helft gaf nagenoeg eenzelfde beeld als de eerste helft. Een iets sterker Heiligerlee en een van tijd tot tijd gevaarlijk counterend Westerwolde. De Vlagtwedders bleven vooralsnog keurig overeind, totdat Dylan v.d. Heide namens Heiligerlee in balbezit kwam. Vanaf zestien meter kegelde hij in de 59e minuut de bal achter de weer herstelde doelman Henk Hebers van Westerwolde precies in de bovenhoek: 2–1. Westerwolde probeerde daarna uit alle macht, mede door het inbrengen van een drietal wissels, de gelijkmaker te forceren, maar kende daarbij niet het nodige succes. Succes was er in de 70e minuut wel voor opnieuw Gert Reininga. Een lange voorzet werd door hem bij de tweede paal achter Hebers geknikt. Hierna trok Heiligerlee de overwinning zonder al te veel problemen over de streep en gaat de naam van de ploeg in de beker voor de loting voor de tweede ronde, welke in het weekend van 16 en 17 november wordt gespeeld.