Bas van der Tuuk: “Gasselternijveen kan meedoen om de bovenste plaatsen.”

Bas van der Tuuk is ambitieus en verwacht dat Gasselternijveen mee kan gaan spelen om de prijzen.

Gasselternijveen keerde vorig seizoen terug in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Daarmee lijkt na een aantal magere jaren de weg omhoog weer gevonden te zijn. Nieveen mocht van het zomer een aantal versterkingen verwelkomen en lijkt met een jonge en talentvolle selectie weleens een van de verrassingen te kunnen worden in de zondag 4e klasse D. Een van die youngsters, Bas van der Tuuk, hoopt komend jaar uit te groeien tot een vaste waarde. Bovendien verwacht Van der Tuuk komend seizoen veel van zijn teamgenoten.

Van der Tuuk kijkt met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. “We begonnen niet goed, maar in de loop van het voetbalseizoen gingen wij steeds beter voetballen en haalden we meer punten binnen. We hadden zelfs nog een kans om te spelen voor promotie, maar jammer genoeg hebben we dat net niet gehaald.”

Vaste waarde worden

Ook over zijn eigen seizoen is Van der Tuuk zeer te spreken. “Ik heb een aantal wedstrijden mogen spelen en ik merk dat het steeds beter gaat. Het team weet wat ze aan me hebben en ze helpen me om een betere speler te worden.  Ik kijk dan ook zeer positief terug op het vorige seizoen.” De youngster hoopt de komende jaren dan ook uit te groeien tot een vaste waarde en steekt zijn ambitie dan ook niet onder stoelen of banken. “Ik wil vast bij de selectie zitten en nuttig zijn voor de ploeg. Ik wil mezelf graag bewijzen en hoop de komende jaren steeds beter te worden. De positie waar ik kom te spelen maakt mij echt niet uit, het gaat mij om de speeltijd.”

Meedoen om de prijzen

Gezien de uitslagen in de voorbereiding lijkt Gasselternijveen wel eens hoge ogen te kunnen gooien in de zondag 4e klasse D. De 20-jarige speler heeft eveneens hoge verwachtingen van zijn elftal, maar weet niet direct of Gasselternijveen komend seizoen om de prijzen kan gaan spelen. “Ik verwacht veel van mijn team. Een team met veel kwaliteit, dat in de loop van de competitie een hecht team gaat worden en graag met elkaar wil winnen en voor elkaar wil strijden. Ik vind het nog te vroeg om te zeggen of we meer zijn dan een blijvertje in de 4e klasse.”

De lat voor komend seizoen wordt echter wel hoog gelegd door Van der Tuuk, die zeer te spreken is over de competitie-indeling. “Ik verwacht een leuke competitie met veel leuke tegenstanders. Ik ken de tegenstanders niet goed genoeg om te zeggen wie het goed of slecht gaat doen. Wel verwacht ik dat wij bovenin mee kunnen draaien. Als we promoveren naar de derde klasse, dan kunnen we echt tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

De successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en ...

Jorg Post wil belangrijk zijn voor Gieterveen

Toen Jorg Post op jonge leeftijd in Exloërveen ging wonen, was TEVV de voetbalclub ...