Björn Banus: “Plek bij de eerste zes moet haalbaar zijn voor Musselkanaal.”

Bjorn Banus hoopt zich zo snel mogelijk veilig te spelen met Musselkanaal en denkt dat de top zes haalbaar moet zijn.

Via de nacompetitie wist VV Musselkanaal het afgelopen seizoen het vege lijf te redden. Na een verlengd seizoen viel de beslissing op neutraal terrein tegen Ruinerwold. Musselkanaal won, dankzij een treffer van Björn Banus, met 1–0. Voor het nieuwe seizoen hoopt Banus in eerste instantie dat zijn elftal uit de degradatiezorgen kan blijven.

De 19-jarige Banus sloot halverwege het vorige seizoen aan bij de eerste selectie van Musselkanaal. Met twee competitietreffers en de eerder genoemde treffer tegen Ruinerwold kan de jongeling terugkijken op een goede start. Voor de groenhemden zelf verliep het allemaal een stuk stroever, zag ook Banus. “Ik kwam pas net na de winterstop bij het eerste elftal voetballen en toen heb ik gemerkt dat het vaak vooral ongelukkig was. Dit kwam onder andere door de vele late tegentreffers die voor puntverlies zorgden. Ons veldspel kan worden verbeterd en het tempo waarmee de bal rondgaat kan ook nog aanzienlijk omhoog. Verder hoop ik dat de resultaten dit seizoen verbeteren. Aan de goede sfeer in de groep kan het in ieder geval niet liggen.”

Veilig spelen heeft prioriteit

Het komende seizoen zal Musselkanaal dus weer acteren in de derde klasse C. Banus liet desgevraagd een analyse los op de nieuwe indeling. “De competitie van dit jaar heeft vooral veel nieuwe ploegen. Veel van deze ploegen zijn uit de vierde klasse gepromoveerd. Ik vind het lastig in te schatten hoe de nieuwe ploegen het gaan doen in de competitie, maar ik hoop dat het gunstig voor ons uitpakt. Ik denk dat wij een redelijke kans maken om ons zo snel mogelijk veilig te spelen dit seizoen. Dit heeft voor ons prioriteit en daarna willen we zo hoog mogelijk eindigen. Persoonlijk wil ik gaan voor een plekje bij de top 6. Ik denk dat dit wel een haalbaar resultaat moet zijn, aangezien we in de zomer een aantal nieuwe spelers erbij hebben gekregen, die ervaring hebben op een hoger niveau of in de top van de derde klasse.”

Degradanten moeilijk te voorspellen

Naast de kansen en mogelijkheden voor zijn eigen ploeg verwacht de youngster dat twee ploegen gaan strijden om de titel. “Ik denk dat als titelkandidaat Ter Apel en Erica de beste papieren hebben. Dit baseer ik op het feit dat Erica uit de tweede klasse komt en Ter Apel vorig jaar al dichtbij promotie was. Degradanten in deze competitie zijn heel moeilijk te voorspellen, maar ik denk dat de gepromoveerde ploegen uit de vierde klasse het lastig gaan krijgen. De derde klasse is toch een stapje hoger en deze ploegen zouden daar best weleens moeite mee kunnen hebben.’’

In persoonlijk opzicht wil Banus graag de stijgende lijn van afgelopen seizoen voortzetten. ‘’Ik hoop dat ik veel speelminuten kan maken dit seizoen en dat ik uit kan groeien tot een vaste waarde voor Musselkanaal. Verder hoop ik veel ervaring op te doen en me goed te ontwikkelen dit seizoen.’’  

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Roy Hooiveld wil precies op tijd fit zijn

Nadat Ter Apel ’96 vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de derde klasse, ...

Jos Smidt: “We moeten het geluk afdwingen”

Na een sterke start van het seizoen is Titan inmiddels afgezakt naar naar de ...

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...