Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de middenmoot haalbaar moet zijn.

Buinerveen kende vorig seizoen een flitsende start en stond in de winterstop in de bovenste regionen van de zondag 5e klasse E. In de tweede seizoenshelft bleven de prestaties achterwege en zakte Buinerveen toch nog af naar een plek in de onderste regionen. Bert Timmermans hoopt dat zijn ploeg komend seizoen wel een stabiel seizoen draait met een plek in de middenmoot als inzet.

Afgelopen seizoen waren de prestaties van Buinerveen dus wisselvalig te noemen. Timmermans kan allerlei oorzaken bedenken, maar vindt dat niet het belangrijkste. “Ik kan tal van redenen opnoemen waarom het de eerste seizoenshelft wel draaide en de tweede seizoenshelft totaal niet, maar dat heeft geen zin. Mening ploeggenoot weet wat de hekelpunten zijn en het is nu zaak aan ons om vanuit daar verder te gaan bouwen.”

Stabiele middenmoter

Een stap hogerop voor Timmermans is voorlopig nog niet aan de orde, zowel persoonlijk als voor zijn club. “Om heel reëel te zijn zie ik dat op korte termijn nog niet gebeuren. Buinerveen moet er eerst voor zorgen om een stabiele middenmoter te worden en vanuit daar verder te kijken. Natuurlijk zijn er ambities om op een hoger niveau te spelen, maar dan wel het liefste met Buinerveen. Persoonlijk is het voor mij de absolute droom om met Buinerveen ooit het kampioenschap of in ieder geval nacompetitie te behalen.”

Niet vanzelfsprekend

Of dat er in de toekomst van gaat komen is de vraag, maar de 24-jarige Timmermans roemt de kracht van zijn Buinerveen. Volgens de middenvelder ligt de kracht van de club met name achter de schermen. “Buinerveen is een dorp met +/- 400 inwoners waarvan de gemiddelde leeftijd vrij hoog ligt. Het is dus niet heel vanzelfsprekend dat hier een voetbalvereniging kan bestaan en toch bestaat het. Dat komt door een tomeloze inzet/aanwezigheid vanuit vrijwilligers en toeschouwers die het aantrekkelijk maken voor spelers vanuit omliggende dorpen.”

GKC is gevaarlijke outsider

Kijkend naar de competitie-indeling voor komend seizoen dan is Timmermans vooral blij dat GKC er weer bij gekomen is. Bovendien worden de Gasselters getipt als kanshebber voor de prijzen. “Ik ben blij dat GKC er weer in zit, het is toch een club die thuis hoort in deze competitie i.p.v. de Friese competitie. Zeker gezien de vele streekderby’s in onze klasse. Gezien de voorbereiding denk ik dat GKC ook nog wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Daarnaast gaan denk ik Witteveense en Weiteveense Boys de dienst uitmaken.”

Timmermans hoopt in ieder geval dat zijn club Buinerveen een stabieler seizoen tegemoet gaat. “De ambitie moet zijn om stabiel middenin mee te kunnen draaien. Alles daaronder is teleurstellend te noemen en alles daarboven is een bonus. Zelf ben ik dan ook tevreden als we als team zijnde de doelstelling aan het einde van het seizoen hebben gehaald.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rolf Veerbeek: “Gemeentelijk beleid heeft ons de titel gekost!”

Aan het begin van dit seizoen kreeg vijfdeklasser Sellingen een kwaliteitsimpuls van jewelste. Want ...

Nick Berends (TEVV) heeft vertrouwen in goede afloop

Komende zondag speelt TEVV de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Annen. Momenteel staat de ploeg ...