Voorbeschouwing speelronde 1 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Wildervank – SJS

In de eerste speelronde van de competitie neemt SJS het op tegen Wildervank. Voor de thuisploeg een debuut in de vierde klasse, een niveau waar het nog nooit op uit kwam. Wildervank werd vorig seizoen namelijk kampioen in de zaterdag 5e klasse E en promoveerde daardoor na negen jaar vijfde klasse naar de vierde klasse. SJS kende vorig seizoen een moeizame start, maar zat aan het einde nog dichtbij de nacompetitie. Een vijfde plaats op de ranglijst was het eindresultaat en dat was net niet genoeg. Enigszins teleurstellend voor de Knoalsters, die dit seizoen wel om de prijzen willen gaan meespelen. Een terugkeer naar de derde klasse is dan ook een droomscenario. Om dat te bewerkstelligen zal de start van het seizoen dus een stuk beter moeten dan het voorgaande jaar. Om te beginnen dus met een goed resultaat in en tegen promovendus Wildervank.

VCG – Borger

Degradant Borger start het seizoen met een uitwedstrijd tegen degradant VCG uit Geesbrug. Op papier niet direct een hele makkelijke opgave, want VCG eindigde vorig seizoen op een tweede plek in de zaterdag 5e klasse F. Dus zeker niet één van de zwakkere broeders in deze competitie. Toch is Borger op voorhand de uitgesproken favoriet in deze confrontatie. De club mocht van het zomer de nodige versterkingen verwelkomen en is dan ook één van de titelfavorieten in de zaterdag 5e klasse F. De vraag is dan ook of de groenhemden op de eerste speeldag direct die status waar kunnen maken.

NWVV – SETA

Direct een Kanaalstreekderby op de eerste speeldag van de competitie in de zaterdag 5e klasse F. Twee ploegen, die dit seizoen wel eens allebei hoge ogen kunnen gaan gooien. Beide verenigingen mochten de nodige versterkingen verwelkomen van buitenaf. In ieder geval hebben zowel NWVV als SETA de ambitie uitgesproken om bovenin mee te willen draaien. Vorig seizoen won NWVV in eigen huis, maar verloor het bij SETA. De vraag is vooral hoe beide elftallen ervoor staan. Hoe liggen de krachtsverhoudingen, wie deelt de eerste tik uit? Meer zal zaterdag duidelijk worden als de kruitdampen na de wedstrijd zijn opgetrokken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Programma zaterdagvoetbal 29 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 29 oktober op het programma staan.

Programma competitie vrouwenvoetbal zaterdag 18 september

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.