Voorbeschouwing speelronde 1 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

WKE ’16 – Stadskanaal

Gelijk een pittige openingswedstrijd op het programma voor Stadskanaal. De Knoalsters reizen af naar Emmen, waar WKE ’16 de tegenstander is. De Emmenaren werden vorig jaar kampioen in de zondag 3e klasse C en zetten hun opmars naar de hogere klassen gestaag voort. De grote vraag is of WKE ’16 ook dit jaar weer een titelkandidaat is en wil blijven door stoten. Stadskanaal daarentegen zal goed willen beginnen aan het seizoen, ook met de wetenschap dat Nieuw Buinen een week later op bezoek komt. Om niet nog meer extra druk te leggen op die derby zou een goede start bij WKE welkom zijn. De bekercampagne was geen groot succes voor Stadskanaal, maar een slechte generale zegt niet altijd alles.

Valthermond – Veendam 1894

Valthermond ontvangt op sportpark De Meent eveneens een promovendus. Veendam 1894 is de tegenstander, dat afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de tweede klasse. Mede dankzij 38 doelpunten  van oud-prof Marnix Kolder deed Veendam lang mee om de titel, maar moest het die uiteindelijk laten aan Annen. Via de nacompetitiewedstrijd tegen Peize slaagde Veendam er alsnog in om te promoveren. En dus is de vraag hoe de Veendammers er een niveau hoger voor staan. Valthermond sloot vorige week de bekercampagne af met een 4-1 overwinning op EMMS en lijkt dus met een goed gevoel te kunnen beginnen aan de competitie. De Mondkers willen zich dit seizoen eindelijk eens gaan belonen met een prijs. Een goede start tegen Veendam kan misschien een eerste goede stap in de juiste richting zijn.

SPW – Bareveld

Een wedstrijd die al op zaterdagavond gespeeld wordt. Vorig seizoen knokten beide elftallen tegen degradatie in de zondag 4e klasse. Het lukte zowel SPW als Bareveld om er uiteindelijk in te blijven. Een dergelijk seizoen zullen beide elftallen komend seizoen niet weer op zitten te wachten. Een driepunter in de eerste wedstrijd kan dan ook het nodige vertrouwen geven voor de rest van de competitie.

JVV – Buinerveen

Een wedstrijd tussen twee ploegen, die steevast de laatste jaren onderin bungelen in de zondag 5e klasse E. JVV en Buinerveen hopen echter dit seizoen hoger te kunnen eindigen dan het afgelopen seizoen. Beide teams hebben uitgesproken om voor een plek in de middenmoot te gaan. JVV raakte zijn topschutter Dennis de Roo kwijt aan Ter Apel en de vraag is dan ook of dat vertrek opgevangen kan worden. Bij Buinerveen is trainer Willy Kral nieuw aan het roer en de vraag is dan ook of de van SETA overgekomen trainer frisse en nieuwe impulsen aan Buinerveen kan geven.  

De Treffer ’16 – Valther Boys

Een streekderby tussen twee teams uit de zondag 5e klasse E. Een derby die vorig seizoen nog veel voeten in aarde had. Het kan dan ook wel direct een pittige kraker worden tussen twee clubs, die een hele beroerde bekercampagne achter de rug hebben. Zo verloor De Treffer alle drie de bekerwedstrijden met daarbij een doelsaldo van 0 voor en 19 tegen. Valther Boys maakte het nog bonter, het scoorde weliswaar één keer in drie verloren wedstrijden, maar kreeg er ook maar liefst 36 tegen. Een zege voor één van beide teams is dan ook meer dan welkom om de slechte bekerreeks gauw te doen vergeten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zondag 6 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag op het programma staan.

Programma bekervoetbal zaterdag 18 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die zaterdag 18 september op het programma staan.

Oefenduels 10 januari

Overzicht van de oefenduels die vandaag gespeeld worden.