Buinen wint in emotioneel duel van Roswinkel

Buinen won in een zeer emotioneel en beladen duel van Roswinkel.

Een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden spelers van Buinen.

De spelers van Buinen hebben na een prachtig en indrukwekkend eerbetoon aan de overleden spelers Durk Vos en Mart Hoving de wedstrijd tegen Roswinkel weten te winnen. Een verdiende zege voor Buinen dat vol passie en emotie speelde voor hun overleden teamgenoten. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Buinen na een 0-1 achterstand.

Honderden mensen aanschouwden het indrukwekkende eerbetoon wat voorafgaand aan de wedstrijd plaatsvond. Ook de spelers die nog in het ziekenhuis liggen werden een hart onder de riem gestoken. Spelers van Roswinkel en Buinen omarmden elkaar tijdens de minuut stilte, het kippenvel en de tranen kwamen er ook bij de vele toeschouwers. Een prachtige sfeeractie, waarna het eerste fluitsignaal klonk.

Kansen

Het begin was voor de bezoekers uit Roswinkel, die vroeg in de wedstrijd op 0-1 kwamen uit een vrije trap. Daarna was het voornamelijk Buinen wat de klok sloeg en goede kansen kreeg op de gelijkmaker. De aanvallers Marc Haandrikman en Albert Stevens mistten echter in kansrijke positie. Toch kwam de verdiende gelijkmaker voor rust er nog wel. Stevens kon van dichtbij binnen tikken na knap voorbereidend werk van Chris de Boer die goed het overzicht behield.

Ereronde

Ook na de pauze had Buinen het betere van het spel en kwam het een kwartier na rust op een 2-1 voorsprong. Een goede actie van Thorsten Leeuw mondde uit in een voorzet, die in het eigen doel werd gegleden. Er volgden kansen om de wedstrijd te beslissen, maar invaller Wim Wilts en opnieuw Haandrikman kregen de bal niet langs de Roswinkeler doelman. Daardoor bleef het nog tot het einde spannend, maar de gasten werd nauwelijks meer gevaarlijk ondanks een klein slotoffensiefje en dus bleef het bij 2-1. Na het laatste fluitsignaal klonk een oorverdovend applaus voor de Buinen-spelers die de tranen lieten vloeien. De spelers bedankten op hun beurt het vele publiek met een ereronde na een zeer emotioneel duel.