Gieterveen verliest opnieuw van angstgegner Heiligerlee

Gieterveen trof op de eerste speeldag angstgegner Heiligerlee en opnieuw wist het niet te winnen.

Onder een heerlijk nazomers zonnetje opende vv Gieterveen de competitie tegen de mannen van Heiligerlee. De afgelopen twee jaren is deze tegenstander een ware angstgegner gebleken, want ondanks dat beide ploegen aan het eind van de competitie nagenoeg evenveel punten hadden, wist Gieterveen nog geen één keer een overwinning te behalen tegen de Kloosterholtjes. Ook op deze eerste speelronde van de competitie lukte het Gieterveen niet om te winnen.

Aangezien Heiligerlee de afgelopen vier edities al meer dan twintig keer het net wist te vinden tegen de mannen in het groen, besloten de bezoekers deze keer met een defensieve opstelling te beginnen en op de counter gevaarlijk te worden. In het eerste half uur werkte deze tactiek perfect.

Gieterveen op voorsprong

Heiligerlee heeft een goed voetballende ploeg met een aantal indrukwekkende spelers op de helft van de tegenstander, maar laten regelmatig ook wat steken vallen in de laatste linie. Het duurde ongeveer een half uur voordat de bezoekers voor het eerst met een ruime voorsprong stonden tegen deze tegenstander. Eerst was het Bert Kupers die zelf de aanval opzette en daarna een scherpe voorzet van Floris Mentink tegen de touwen schoot. Na een klein half uur was het Bart Caspers die een corner hard achter de sluitpost kopte en daarmee de voorsprong verdubbelde.

Voor de rustpauze kregen zowel van der Veen als Ramcharan nog een mogelijkheid om vaker te scoren, maar hun inzetten ging beide rakelings langs de goal. De thuisploeg zette hier weinig tegenover. Het veldspel was duidelijk voor hen, maar tot grote kansen leidde dit zelden en de laatste pass werd er meerdere malen uitgehaald door de laatste linie van de groenhemden. Vlak voor rust kreeg Heiligerlee plots een dubieuze penalty. Dennis Smit werd van dichtbij hard tegen zijn onderarm geschoten, die hij tegen zijn lijf aan had. Reininga stuurde Lugtenborg de verkeerde hoek in en maakte daarmee de aansluitingstreffer.

Penalty’s

Na rust hetzelfde veldspel. Gieterveen loerde op de counter en Heiligerlee had moeite het spel te maken. Vlak nadat Scholtens een prachtige safe had op een evenzo prachtige volley van van der Veen wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Tijdens een enkel zwak moment in de verdediging kwam Reininga vanaf de linkerzijde op Lugtenborg af. Lugtenborg redde knap met zijn voet op de inzet van Reininga, maar de bal ging daarna via de neus van Caspers stuiterend de goal in. Niet veel later had Gieterveen weer de kans om op voorsprong te komen, toen Smit mocht aanleggen vanaf de penaltystip na een evenzo dubieuze penalty. Scholtens kwam echter als sterkste uit de strijd en wist de pingel te keren.

Gieterveen was hierna genoodzaakt iets meer risico in het spel te leggen en van nood tot ramp moest sterkhouder in de laatste linie Caspers het veld ook nog verlaten met een hoofdblessure. Door de vele positiewisseling en de ruimte die ontstond kwam Heiligerlee steeds beter in het spel en in de laatste 20 minuten speelden ze eerst Jorn Hoogstrate en later ook Arjan Reininga vrij voor Lugtenborg, die samen de score van 4-2 op het scorebord zetten. Vlak na de 3-2 had Bob Oeben de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar in twee verschillende mogelijkheden wist hij de prima keepende Scholtens niet te verslaan!