Nieuw Buinen wint met ruime cijfers van ASVB

Een uitstekende start voor Nieuw Buinen, dat met ruime cijfers wist te winnen van ASVB.

Nieuw Buinen heeft de eerste wedstrijd in de zondag 2e klasse L eenvoudig gewonnen. Aan het bezoekende ASVB hadden de Buunermonders geen kind deze zondag. Bij rust was de wedstrijd feitelijk al gespeeld met een 3-0 tussenstand. Na rust prikten de oranjehemden er nog twee bij en eindigde het duel in een eclatante 5-0 overwinning voor Nieuw Buinen.

Nieuw Buinen, degradant uit de eerste klasse, starte voortvarend tegen de  ‘Witte Muizen’ uit Blijham. Al vroeg in de wedstrijd was het raak en opende Arne van der Made de score. Niet veel later verdubbelde Eddie Schoenmaker de voorsprong. Diezelfde Schoenmaker maakte binnen het half uur er al 3-0 van.

Was de wedstrijd al niet beslist, dan gebeurde dat direct na rust wel. Roy Feiken mocht namelijk aanleggen vanaf elf meter en benutte het buitenkansje: 4-0. In de slotfase kreeg de zege nog wat extra glans toen Rick-Jan de Vries de eindstand op 5-0 bepaalde.