SJS wint in extremis van Wildervank

SJS sloot de wedstrijd tegen Wildervank winnen af dankzij een winnende goal in blessuretijd.

Foto Brigitte de Wijk, SJS-doelman Brian de Jonge was de absolute uitblinker tegen Wildervank.

SJS heeft de openingswedstrijd van het seizoen gewonnen in en tegen Wildervank. Dit gebeurde pas in extremis toen Lars Hommes in de 93e minuut de winnende treffer binnen schoot. Daarmee waren de Knoalsters de meest gelukkige ploeg, die drie punten over hield aan het treffen.

Op deze zonovergoten zaterdag 21 september trad SJS aan in en tegen promovendus Wildervank voor het eerste competitieduel in de 4e klasse D. Beide teams troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband, dus het was gissen hoe beide ploegen voor de dag zouden komen. In de eerste tien minuten waren de intenties van beide ploegen direct zichtbaar en bleek dat Wildervank over een prima selectie beschikt.

Effectiever SJS

SJS probeerde hoog druk te zetten, maar de gastheren voetbalden zich daar een aantal keren prima onderuit en werden meteen gevaarlijk. Het was aan uitblinker De Jonge te danken dat SJS niet wederom tegen een vroege achterstand aan liep. Ook SJS liet zich aanvallend zien en qua effectiviteit scoorde de ploeg in de eerste helft beter dan Wildervank. Het kwam dan ook in de 10e minuut op voorsprong via een fraaie afronding van De Koe. Hij lepelde de bal over de uitgelopen doelman in het doel, 0-1.Wildervank bleek niet van slag en ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Ondanks een aantal knappe aanvallen en dito kansen schortte het aan de afwerking of stond doelman De Jonge zijn mannetje. SJS kreeg wat mogelijkheden doordat de tactiek van het hoog druk zetten af en toe goed uitpakte, maar vaak werden er verkeerde of te gehaaste keuzes gemaakt. Toch verdubbelde het de score in de 28e minuut. Nomden kwam in de as van het veld in balbezit en kreeg alle ruimte om aan te leggen. Van een meter of 20 knalde hij de bal werkelijk prachtig in de rechter bovenhoek. Een prachtig doelpunt en een comfortabele voorsprong, 0-2. Dit bleek tevens de ruststand.

Gouden wissel

Na de thee en wat omzettingen leverde de tweede helft tot minuut 65 weinig spektakel op. Beide ploegen werden niet kansrijk en vooral de slag op het middenveld werd uitgevochten. De aansluitingstreffer viel dan ook uit een dood spelmoment. Een corner werd richting tweede paal gedirigeerd waar een Wildervankster aanvaller vrij mocht inkoppen. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd, 1-2. Het geloof bij de gastheren op een goed resultaat werd weer sterker. Trainer Halmingh wisselde inmiddels zijn voorste linie. Hommes en Oosting losten De Koe en Springer af. Een gouden wissel bleek later. Toch was het Wildervank dat aandrong, maar telkens slordig bleef in de afwerking. Moet gezegd dat doelman De Jonge echt fantastisch stond te keepen deze middag en met recht ‘Man of the Match’ mocht worden genoemd aan de zijde van de Knoalsters. Hij had echter geen antwoord op knullig balverlies van Rossing en het daarna afgemeten schot in de linker benedenhoek, 2-2.

Als een duveltje uit een doosje

Wildervank rook bloed en de drie punten. Het was in het laatste kwartier alle hens aan dek voor SJS, dat nog maar spaarzaam eruit wist te komen. Toch was het heel dichtbij een nieuwe voorsprong. Uit een corner kopte Zuidema prima in, maar zijn inzet werd stijlvol gepareerd door de Wildervankster goalie. Zou er nog gescoord worden. De klok gaf inmiddels 92 minuten aan. Opnieuw een dreigende aanval via de rechterflank. De bal werd voorgebracht en als een duveltje uit een doosje stond daar Lars Hommes die de bal met binnenkantje links de bal in het doel schoot, 2-3. SJS ging er alsnog met de drie punten vandoor. Terecht? Wellicht niet, maar daar maalde niemand om. Alhoewel Wildervank in de 96e minuut nog een dot van een kans kreeg, het was opnieuw doelman De Jonge die miraculeus de bal pareerde. Heel SJS haalde opgelucht adem toen scheidsrechter Aydemir voor het laatst floot.

Foto’s Brigitte de Wijk: Wildervank – SJS