Titan pakt de volle buit in Ommen

Titan won de lastige uitwedstrijd bij OVC ’21.

De eerste wedstrijd van het seizoen was op papier meteen een lastige voor de rood-witte formatie van trainer Geert Aalderink. OVC’21 bleek voorgaand jaar een lastige tegenstander, maar Titan kende een prima seizoensoverture en wist met 2-3 te winnen van OVC’21.

Titan was in de openingsfase meteen dreigend. Door meerdere fouten in de opbouw van OVC’21 kon Titan gevaarlijk worden, maar doelrijpe kansen leverde dit nog niet direct op. De eerste echte mogelijkheid werd direct verzilverd door Harm-Jan Moesker. Door een onderschepping van Thijs Over kon Moesker in stelling gebracht worden en de laatstgenoemde rondde uiterst beheerst af: 0-1. Titan kreeg hierna kansen om meer afstand te nemen van OVC’21, maar een inzet van Nick Katoen werd van de lijn gehaald en een voorzet van Moesker bereikte Jelmer Deuling net niet. Even later was het aan de andere kant wel raak. Een discutabele strafschop werd gekeerd door Remon Poede, maar omdat Poede van de lijn kwam kreeg aanvoerder Dennis ter Burg een herkansing. De herkansing was wel raak: 1-1. OVC’21 was in het restant van de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Waar Ter Burg eerst nog de lat trof was het even later wel raak voor de gastheren. Een afstandschot werd licht verhoogd en viel pardoes binnen: 2-1.

Vlam in de pan

In de tweede helft kwam Titan snel langszij. Een voorzet van Harm-Jan Moesker werd door de keeper niet goed verwerkt waardoor de bal terecht kwam bij Thijs Over en die bedacht zich niet en rondde overtuigend af: 2-2. Vlak na de 2-2 sloeg de vlam in de pan. Na een duel schopte een speler van OVC’21 na en ontving hiervoor een rode kaart. Ook Klaas-Anne Postmus kreeg rood voor natrappen. Toen de rust weer terug was gekeerd op het veld was het Titan dat de leiding nam. Een perfecte steekbal van Thijs Over op gelegenheidsspits Julian Bruining werd prima afgerond door Bruining: 2-3. OVC’21 ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook een dot van een kans, maar een harde voorzet werd net over het doel van Poede geschoten. Aan de andere kant werd een schot van Julian ter Veen nog van de lijn gehaald. Dat was wellicht ook iets te veel van het goede geweest. Het bleef bij 2-3 waardoor Titan een prima start kent van het nieuwe seizoen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Houdini act loodst SC Stadskanaal langs Valthermond

Het is ongekend spannend onderin de derde klasse D. Maar liefst vijf ploegen komen ...

Ter Apel loopt schade op in degradatiestrijd

Na de overwinning vorige week tegen Protos (3-0) en een succesvolle oefenwedstrijd tegen Titan ...