Valthermond schiet tegen Veendam 1894 het halve dozijn vol

Een uitstekende start voor Valthermond, dat met ruime cijfers won van Veendam 1894.

Het seizoen 2019-2020 is van start gegaan en Valthermond kende bepaald een pikstart. Thuis werd er met ruime cijfers gewonnen van promovendus Veendam 1894. Na een 2-0 ruststand liep Valthermond eenvoudig uit naar een ruime 6-1 overwinning.

Op zo’n eerste wedstrijd zit altijd wat extra spanning en dat bleek ook in de openingsfase van Valthermond tegen Veendam. Er werd door beide partijen slordig gespeeld wat resulteerde in veelvuldig balverlies, maar na een klein kwartier spelen gooide de thuisploeg de schroom van zich af. Via Maurice Kampman en Erik Jan Veerbeek deden de eerste mogelijkheden zich ook voor, maar het thuispubliek moest tot het halve uur wachten voordat men kon juichen. Demy te Velde kopte een voorzet van Rick Schlimback onberispelijk binnen. Twee minuten later was het duel eigenlijk al gespeeld. Een prachtige aanval via Dion van der Laan en Jens Bulle werd door Kampman keurig afgerond. Veendam kon daar op een kopballetje van Joost Wolthuis eigenlijk niets tegenover zetten.

Hattrick Kampman

Na de pauze moest doelman Joost Schrik eerst even aan de bak op een inzet van Winston de Jonge, maar daarna was het Valthermond wat de klok sloeg. Nieuwkomer Mike Wilts bediende Kampman opnieuw op maat wat de 3-0 betekende en zelf nam de linksback de vierde treffer voor zijn rekening. Nog binnen het uur gaf Demy te Velde Kampman de mogelijkheid om zijn eerste competitiewedstrijd in het blauw wit met een hattrick op te sieren. Hierna bezondigde Valthermond zich aan enige gallery play wat prompt resulteerde in een tegentreffer van Marnix Kolder. Jens Bulle ramde echter direct hierop de bal in de kruising zodat de marge weer vijf was en, zover dit al niet duidelijk was, de buit binnen. Tijd en ruimte voor coach Albert Koops om de jeugd te brengen. Jorn Draijer, Nick Eding en Nemo Krijgsman konden hun minuten meepakken, waarin Draijer nog dicht bij zijn eerste treffer was. Zijn omhaal werd echter door doelman Indy de Ruiter over getikt.

Een prima overwinning voor Valthermond, maar wat het voor de werkelijke kracht van de Mondkers betekend is nog afwachten, daarvoor was het Veendamse verzet te pover besefte ook Koops donders goed: “De eerste wedstrijd thuis wil je natuurlijk winnen. De jongens begonnen ook wat nerveus, maar ze hebben het later prima opgepakt. Volgende week op bezoek bij Rolder Boys worden we meteen echt getest.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

NWVV slaat in slotfase toe tegen VVAK

NWVV wist in de slotfase alsnog de zege naar zich toe te trekken tegen ...

Rik Bos wijst Sellingen de weg tegen Gasselternijveen

Sellingen won de eerste wedstrijd van het seizoen, mede dankzij drie treffers van Rik ...

Nieuw Buinen verliest van koploper VV Emmen

Nieuw Buinen heeft het in eigen huis koploper VV Emmen niet lastig weten te ...