Eddie Schoenmaker: “Nieuw Buinen gaat met de zege aan de haal in Stadskanaal.”

Eddie Schoenmaker vindt dat Nieuw Buinen meer kwaliteit in huis heeft dan Stadskanaal en ziet zijn ploeg dan ook de Kanaalstreekderby winnen.

In het seizoen 1996/1997 speelde Nieuw  Buinen voor het laatst in de tweede klasse. De ruim twintig jaar die volgden, speelden zich voornamelijk af in de eerste klasse met af en toe een uitschieter naar de hoofdklasse. Echter, dit seizoen zal Nieuw Buinen haar kunsten moeten vertonen in de tweede klasse. Nieuwkomer Eddie Schoenmaker heeft er, hoe dan ook, veel zin in.

De 33–jarige Schoenmaker is geen onbekende in de regio. Na in de jeugd voor SC Stadskanaal en BV Veendam te zijn uitgekomen volgden SJS, FC Ter Apel ’96, TEVV en Muntendam. Dat aan dit rijtje Nieuw Buinen is toegevoegd, was geen uitgemaakte zaak. ‘’Ik heb gekozen om voor VV Nieuw Buinen te voetballen, omdat het voor mij een sportieve uitdaging is om op deze leeftijd nog in de tweede klasse te spelen. Daarnaast ken ik veel jongens vanuit mijn TEVV periode, waar ik goede herinneringen aan heb. Eigenlijk wilde ik dit seizoen stoppen met voetballen in een eerste elftal, zo blijkt maar weer dat het balletje raar kan rollen.’’

Voetballend vermogen

In de zomerse periode hebben zich er behoorlijk wat mutaties voorgedaan in de selectie van Nieuw Buinen. Schoenmaker spreekt, voetballend gezien, van een hoog niveau. Uiteraard zijn er ook wat verbeterpuntjes. ‘’We proberen altijd de voetballende oplossing te vinden, met veel creativiteit op het middenveld. Het voetballende vermogen binnen het team is iets waar we ons aan vast willen houden. Daarnaast is de sfeer goed in het elftal en dat is misschien wel het belangrijkste als je iets wilt bereiken. We moeten nog wel wat rustiger in én rond de 16 van de tegenstander zijn. We creëren veel, maar laten toch nog aardig wat mogelijkheden liggen. Fysiek en conditioneel zie ik her en der ook nog wat verbeterpunten.’’

De tweede klasse L mag met recht een uitdagende competitie worden genoemd. Een aantal prominente clubs zullen tegen elkaar uitkomen, maar hoe deze zich met elkaar verhouden zal moeten blijken. ‘’Ik vind dat we echt een mooie competitie-indeling hebben. Vooral de derby’s tegen Stadskanaal en Valthermond zijn speciaal. Ik vind het lastig om aan te geven wat onze kansen zijn. De stadse ploegen ken ik namelijk niet en ploegen als Valthermond, Stadskanaal, Germanicus, WKE ‘16 en Rolder Boys zijn enorm sterk. Onze doelstelling is om zo lang mogelijk mee te doen om de prijzen en mocht dit resulteren in een periode, dan hebben we wat mij betreft een geslaagd seizoen.’’

Overwinning

Op de tweede speeldag staat meteen de Kanaastreekderby tegen SC Stadskanaal op het programma. Een geweldig affiche, dat is het seizoen 2001/2002 voor het laatst in competitieverband werd gespeeld. Schoenmaker verwacht dat zijn ploeg met de zege aan de haal gaat. ‘’Tegen Stadskanaal verwacht ik een overwinning. Ten opzichte van vorige week keren Denny Feiken, Frank Schijff, Robert Tieks en Thijs Hateboer terug in de selectie. We zijn op volle oorlogssterkte en na de 5-0 van afgelopen weekend is er vertrouwen in een goede afloop. Uiteraard is Stadskanaal een goede ploeg, alleen denk ik dat we kwalitatief iets beter zijn. We hebben zin in de derby!’’

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Voor Dennis Katoen kwam afgelopen zondag een jongensdroom uit in Zuidwolde. Want de eerstejaars ...

Sten Vos: “Stadskanaal gaat zich handhaven!”

De verwachtingen aan het begin van het seizoen waren hooggespannen bij S.C. Stadskanaal: nadat ...

Gasselternijveen blijft hopen op handhaving

Slechts één keer stak v.v. Gasselternijveen dit seizoen zegevierdend de armen in de lucht ...