Voorbeschouwing speelronde 2 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 2 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – Nieuw Buinen

De eerste Kanaalstreekderby van het seizoen in de zondag 2e klasse L. Na jaren weer op het programma in competitieverband deze burentwist, die overigens ook vorig seizoen nog plaatsvond in de beker. Toen wist Nieuw Buinen nipt te winnen. De oranjehemden degradeerden afgelopen seizoen naar de 2e klasse en maken daarin na 22 jaar weer hun opwachting. De Buunermonders zullen echter weer graag willen terugkeren naar de 1e klasse en zijn in ieder geval goed begonnen aan de competitie. Vorige week werd ASVB met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-0. Aan het vertrouwen zal het zondag zeker niet liggen bij Nieuw Buinen, dat graag zal willen winnen in Stadskanaal. Die zege zal het echter niet zo maar cadeau krijgen van de Knoalsters. Die begonnen vorige week met een 1-1 gelijkspel bij WKE ’16. Er leek meer in te zitten voor Stadskanaal, maar het bleef tegen de tien van WKE steken op een punt. Komende zondag zal het de drie punten in eigen huis willen houden. Al was het alleen maar om ook boven de buurman te staan op de ranglijst. Het kan dus al vroeg in het seizoen een boeiende Kanaalstreekderby worden.

Rolder Boys – Valthermond

Zo vroeg in het seizoen is dit op papier al een topper tussen de nummers 3 en 2 van de ranglijst. Beide ploegen openden zeer sterk met ruime overwinningen. Zo begon Valthermond met een 6-1 zege op Veendam 1894 en won Rolder Boys met 1-4 van Dalen. Wel gezegd dat beide tegenstanders vorig seizoen nog in de 3e klasse speelden. De wedstrijd tussen Rolder Boys en Valthermond lijkt dan ook een mooie testcase te zijn voor beide elftallen om te zien waar ze nu echt staan. Beiden elftallen willen immers dit seizoen om de prijzen meespelen in de zondag 2e klasse L.

Buinerveen – Buinen

Een echte burenderby in de Kanaalstreek. Slechts enkele kilometers scheiden beide sportparken van elkaar. Buinen speelde vorige week een emotionele wedstrijd tegen Roswinkel door recente trieste gebeurtenissen. Het haalde een knappe 2-1 overwinning tegen de Roswinkelers. Ook Buinerveen wist de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen en is zelfs even koploper in de zondag 5e klasse E. Het won met 1-4 op bezoek bij JVV. De vraag is dan ook wie na de derby nog de volle buit heeft na zes wedstrijden en misschien daarbij ook nog wel eens koploper is. Een mooie inzet voor deze echte burenderby.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing halve finale zaalvoetbal Zvv Borger 1 – Zvv Dosko 1

Vrijdag vindt de halve finale van de beker plaats in het zaalvoetbal, waarbij Zvv ...

Stand zondag 5e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse D.

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E na speelronde 2.