SJS verliest in extremis van HS ’88

SJS leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd ging het alsnog mis.

In de eerste thuiswedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, bleef SJS zeer ongelukkig achter met een nederlaag. De gasten uit Hoogezand-Sappemeer gingen er in de 91e minuut vandoor met de drie punten. En daarmee gaf de ploeg van Otto Halmingh een teleurstellend vervolg aan de competitiestart.

In het eerste bedrijf was er weinig opwinding, want beide ploegen grossierden in foutieve keuzes en/of slordig balverlies. Het enige wapenfeit aan de kant van SJS kwam van Jan Springer, die door Rick Rossing in de 10e minuut in de diepte werd bediend. Springer probeerde met een lobje de doelman te verschalken, maar de bal kreeg teveel curve en verdween naast het doel. HS ’88 concentreerde zich vooral op hun verdedigende taken na de smadelijke nederlaag van vorige week tegen Vitesse ’63 (1-8). Het werd in ieder geval niet of nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. Scheidsrechter Kamman floot na 45 minuten voor de rust, 0-0.

Kaas van het brood eten

In de tweede helft gooiden de gasten de schroom wat meer van zich af en dat resulteerde in een meer boeiende wedstrijd. In de 53e minuut moest doelman De Jonge handelend optreden bij een uitstekend schot uit de tweede linie. Zijn vingertoppen voorkwamen een achterstand en de bal spatte op de kruising uiteen. SJS kwam goed weg. Zelf zette SJS daar maar weinig tegenover. De ploeg leek onmachtig en vooral in de eindpass was het zeer slordig of te gehaast. Bij een aantal momenten met meer rust bij desbetreffende buitenspelers had het veel en veel gevaarlijk kunnen worden.

En zo ging de wedstrijd richting de blessuretijd en leek iedereen zich neer te leggen bij een terechte puntendeling. Echter duurde de extra tijd ditmaal te lang voor de Knoalsters. Waar het vorige week in de ‘dying seconds’ er met de drie punten vandoor ging, liet het zich ditmaal het kaas van het brood eten. HS ’88 zette nogmaals aan en via een prima aanval werd een invaller aan de kant van HS ’88 het goudhaantje door de bal in het doel te prikken: 0-1.