Gieterveen speelt gelijk tegen Eenrum

Gieterveen haalde het eerste punt van de competitie, maar gaf net als vorige week een voorsprong uit handen.

In geheel andere omstandigheden dan vorige week verspeelde Gieterveen wederom een 2-0 voorsprong. Deze keer stond er uiteindelijk een gelijkspel op het scorebord, nadat vorige week een voorsprong volledig verspeeld werd.

In het eerste bedrijf was de thuisploeg heer en meester. In tegenstelling tot vorige week durfde het nu iets meer op de aanval te spelen en ging het beter met de omstandigheden om. Binnen twintig minuten stond de thuisploeg voor. Eerst tikte van der Veen een volley van Kupers binnen en iets later maakte Ramcharan er al 2-0 van door uiteindelijk een scherpe voorzet van Mentink binnen te tikken.

Kansen niet afmaken

Gieterveen kon voor de rust nog een aantal keren scoren, maar andere inzetten van van der Veen en Kupers werden gekeerd en Oeben schoot rakelings voorlangs nadat hij alleen voor de sluitpost verscheen. Ramcharan dacht zelfs zijn tweede van de middag te maken, maar werd afgevlagd wegens buitenspel. Eenrum kwam er de gehele eerste helft niet aan te pas, alleen vlak voor het rustsignaal schoot spits Spijk vanaf de achterlijn op de buitenkant van de paal.

Ander spelbeeld

In de 2e helft een ander beeld. Eenrum zette druk op de laatste linie van de thuisploeg en ontregelde daarmee het spelletje van de groenhemden. Gieterveen was genoodzaakt om veel te lange bal te spelen en wist hierdoor lang niet zoveel kansen meer te noteren. Na een stijf uur kopte Tim Spijk uit het niets de aansluitingstreffer tegen de netten en dat bleek het startsein voor een slotoffensief. Met man en macht zochten de bezoekers naar de gelijkmaker en deze kwam er een tien minuten voor tijd. Een lage voorzet werd kreeg veel snelheid door het natte veld en hierdoor kreeg Lugtenborg niet goed de hand achter de bal. Hanenburg was als de kippen bij de bal om de gelijkmaker tegen de netten schieten. Ondanks het slotoffensief kreeg Eenrum eigenlijk niet veel meer kansen, maar ook Gieterveen wist geen potten meer te breken.