Alteveer start competitie met nipte zege op Meeden

Alteveer startte zondag pas met de competitie, maar wist wel direct te winnen.

Alteveer heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij Meeden wist het met 1-2 te winnen na een 0-1 voorsprong bij rust. Een goed begin voor de Alteveerders, die ook komend seizoen mee willen doen om de prijzen.

Voor Alteveer was dit de eerste competitiewedstrijd na een vrij weekeinde en een afgelasting. Het was direct een topper, omdat verondersteld mocht worden dat Meeden ook mee zal gaan doen om de bovenste plaatsen. Het eerste kwartier ging de wedstrijd op en neer waren beide teams gelijkwaardig. Een paar kleine kansjes voor beide doelen. Na een kwartier spelen nam Alteveer het heft in handen en drong het Meeden terug op eigen helft. Maurice Gersonius probeerde het een paar keer van afstand, maar zonder resultaat. In de 35e minuut kwam Alteveer op 0-1 door een kopgoal van Bryan Schenkel na een voorzet van Gersonius. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Alteveer goed. Na 30 seconden was er een grote kans voor Maurice Gersonius, maar hij faalde in zijn afronding. Na 55 minuten kwam Alteveer op 0-2 door een prima actie van Demian Sedda, die de bal panklaar legde voor Ramon Jansen. Na deze treffer had Alteveer voldoende kansen om het definitief te beslissen, maar dat gebeurde niet. Meeden maakte 15 minuten voor tijd de aansluitingstreffer via Nick Oorburg. Maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet meer en dus gingen de punten mee naar Alteveer.