Gieterveen boekt eerste overwinning tegen PJC

Gieterveen gaf dit keer de voorsprong niet uit handen en zegevierde bij PJC.

In de derde speelronde trof Gieterveen een oude bekende in PJC en wist het nu eindelijk de opgelopen voorsprong vast te houden. Nog voor rust stonden de groenhemden op de inmiddels bekende 0-2 voorsprong, maar in tegenstelling tot de vorige wedstrijden breidden ze de voorsprong na rust nu wel uit en won het uiteindelijk met 2-5.

Gieterveen zakte deze wedstrijd van het begin af aan terug op eigen helft, om met name de makkelijk voetballende middenvelders van de thuisploeg geen ruimte te geven. Met Weerts, die voor het eerst mee deed dit seizoen in de spits kwamen de bezoekers er een aantal keer levensgevaarlijk uit in de counter. En mede door de hechte defensie gaf Gieterveen bijna geen kansen weg. De eerste goal kwam na een twintig minuten spelen op naam van Bakker. In de omschakeling werd Bakker weg gestuurd door Oeben. De bal leek in eerste instantie iets te hard, maar Bakker kreeg de bal via de kluts toch achter de uitgekomen doelman. 

Gevaarlijke Weerts

Weerts was daarna een aantal keren de gevaarlijke man van de Gieterveners, maar hij stuitte de eerste keer op de sluitpost en was daarna twee keer iets te onzuiver in zijn eindpass. Toch was het Weerts die de stand verdubbelde. Een lange bal werd door de rechtsback van PJC slecht verwerkt, waardoor de snelle spits alleen op de goal af kon gaan. Deze keer was hij koelbloediger en zorgde hij voor de ruststand. PJC was met een aantal afstandsschoten een aantal keer dreigend, maar Lugtenborg hoefde geen enkele keer in actie komen.

Zoals genoemd werden de vorige wedstrijden niet in een overwinning omgezet, ondanks de voorsprong. Deze week werd al vrij snel na rust de wedstrijd in het slot gegooid, doordat Weerts met een schot in de korte hoek zijn tweede van de middag maakte. PJC zette steeds meer druk naar voren, waardoor er steeds meer reuring kwam voor de goal van Lugtenborg. Één keer moest Lugtenborg opletten en hield hij met een schitterende redding Gert Nieboer van scoren. 

Duit in het zakje

De ingevallen Ramcharan deed ook een duit in het zakje door nog twee keer te scoren. Dit deed hij beide keren op aangegeven van Oeben, die eerst een lange bal doorkopte waardoor Ramcharan de keeper kon omspelen en gaf hij later een panklare voorzet op het hoofd van Ramcharan. Helaas voor Oeben moest hij kort hierna het veld verlaten met een blessure. In de slotfase wist PJC nog twee keer te scoren. Hopsers haalde zijn tegenstander onderuit in het strafschopgebied en in de laatste minuut werd er door miscommunicatie achterin nog een keer gescoord voor de statistieken. 

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Valthermond en Erica zijn pas halverwege

Terwijl iedereen in de rust van Erica tegen Valthermond genoot van de koffie, thee, ...

Alteveer wordt op tijd wakker

Na drie wedstrijden waarin steeds gelijk werd gespeeld, trok Alteveer in de wedstrijd tegen ...

HOC slaat EEC in slotfase van zich af

Tachtig minuten lang bleef EEC knap overeind tegen koploper HOC. Maar een gericht schot ...