Nieuw Buinen nipt onderuit tegen koploper Helpman

Nieuw Buinen leed op bezoek bij koploper Helpman een nipte nederlaag.

Nieuw Buinen heeft nipt met 3-2 verloren van koploper Helpman. Alle vijf de doelpunten vielen in het eerste bedrijf. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de oranjehemden, die voorlopig een pas op de plaats moeten maken in de zondag 2e klasse L.

De Groningers startten beter aan de wedstrijd en kwamen ook vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong via Nik Lemmink. Nieuw Buinen wist daarna echter weer op gelijke hoogte te komen via Mark Schreuder. Heel lang bleef het niet bij 1-1, want enkele minuten na de gelijkmaker was het alweer 2-1 voor Helpman. Keano Chun was de doelpuntenmaker, maar het waren de gasten die opnieuw de rug wisten te rechten. Eddie Schoenmaker bracht Nieuw Buinen weer langszij, maar daarmee was de koek voor rust nog niet op. Danny Dijkstra besloot namelijk anders en scoorde uit een snelle counter de 3-2 voor Helpman. Dat bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn, want in de tweede helft lukte het beide elftallen niet meer om te scoren.