Voorbeschouwing speelronde 4 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 4 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Musselkanaal – FC Ter Apel ‘96

Een Kanaalstreekderby in de zondag 3e klasse C. Musselkanaal staat momenteel 7e op de ranglijst en FC Ter Apel ’96 neemt plek 3 in op de ranglijst. Het verschil is nog klein na drie speelrondes, slechts drie punten. De Groenwitter pakte na twee nederlagen afgelopen zondag de eerste winstpartij van het seizoen. Het zal Musselkanaal het nodige vertrouwen geven richting de derby tegen Ter Apel. Dat ging verrassend onderuit tegen Raptim, nadat het was begonnen met twee ruime zeges. De Ter Apelers worden als titelkandidaat gezien, maar dan is winst tegen Musselkanaal wenselijk. Ook om niet verder achterop te raken, maar ook om de vervelende nederlaag tegen Raptim weg te spoelen. Komen beide ploegen op gelijke hoogte of wordt het verschil groter, dat zal duidelijk worden rond de klok van 16 uur duidelijk worden.

Westerwolde – Bellingwolde

Na een onderbreking van één jaar staat komende zondag 13 oktober voor Westerwolde een hernieuwde kennismaking met Bellingwolde op het programma. Die middag wordt op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de strijd aangebonden met de ploeg die een jaar eerder dan Westerwolde als kampioen naar de derde klasse promoveerde. Voor beide ploegen is het de eerste derby in een behoorlijke reeks van dergelijke, over het algemeen spannende wedstrijden die er dit seizoen in de zuidoosthoek van Groningen op het programma staan. Bellingwolde, nu onder leiding van trainer Wilbert Arends, staat momenteel op de dertiende plaats met één punt uit drie gespeelde wedstrijden. Hun doelsaldo is 1–9. Westerwolde wist haar eerste twee competitiewedstrijden winnend af te sluiten en staat derhalve met zes punten en een doelsaldo van 7–2 op een keurige derde plaats op de ranglijst. Dit verschil op de ranglijst zegt natuurlijk niets over de huidige krachtsverhouding tussen beide teams. Hoe je het ook wendt of keert, Westerwolde -Bellingwolde is altijd een op zich staande wedstrijd, maar wel een die altijd garant staat voor een boeiend voetbalduel.

Pekelder Boys – SPW

De hekkensluiter tegen de koploper in de zondag 4e klasse C. Pekelder Boys kent tot nu toe een slecht begin van het seizoen. De promovendus verloor alle drie de wedstrijden en staat met nul punten onderaan de ranglijst. Hoe anders is het bij SPW, dat in weelde leeft als koploper van de zondag 4e klasse C. Alle drie de wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. Waar vorig jaar nog tegen degradatie werd gevoetbald, daar doet SPW dus nu mee om de bovenste plaatsen. De vraag is dan ook of het de koppositie nog een week langer kan vasthouden of dat Pekelder Boys de koploper de eerste hak van het seizoen kan zetten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal verslaat koploper Dalfsen

Stadskanaal versloeg koploper Dalfsen en blies daardoor de eigen titelkansen weer in leven.

Uitslagen zondag 15 december

Uitslagen van de zondag gespeelde competitiewedstrijden.

Stand zaterdag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse E.