Borger heeft geen kind aan FC Assen

Borger kende een eenvoudige middag tegen FC Assen en won opnieuw met ruime cijfers.

Foto Alle Oldenbeuving, Mylan Beijering was op schot voor Borger en scoorde twee keer tegen FC Assen.

Ook de derde wedstrijd in de competitie leverde een eenvoudige zege op voor Borger. De groenhemden waren ook voor FC Assen een paar maten te groot en wonnen na een 4-0 ruststand eenvoudig met 6-0. En dus staat de teller na drie wedstrijden op negen punten met een doelsaldo van 16 voor en 0 tegen.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat FC Assen ook geen echte serieuze test zou gaan worden voor Borger. De Assenaren probeerden met een compacte speelwijze de groenhemden zoveel mogelijk tegen te houden, maar dat ging vroeg in de wedstrijd al mis. Mylan Beijering had al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer achter zijn naam staan. De Borgerder snelden meermaals langs de verdedigers van Assen en ook nu was dat het geval, waarna Beijering de bal eenvoudig kon binnen schieten.

Lat

Toch kregen de bezoekers nog wel een paar kansjes en waren ze zowaar nog heel dichtbij een treffer. Een keer moest doelman Edwin Haandrikman handelend optreden, de andere keer werd de doelman gered door de lat. Maar veel meer kansen kregen de gasten ook niet en was het Borger dat veelal in de aanval was. Na een half uur spelen volgde de 2-0 via Calvin Beijering, nadat ook al de nodige kansen werden gemist. Zo raakte aanvaller Gijs Roda nog de paal. Roda zou de gemiste kans later goedmaken en zette de 4-0 op het scorebord. Daarvoor had Mylan Beijering zijn tweede gemaakt na een hele fraaie aanval.

Rustig uitspelen

Met de 4-0 op het scorebord kon Borger de wedstrijd rustig uitspelen in de tweede helft en heel veel gebeurde er ook niet meer. Assen probeerde de schade te beperken en Borger hoefde niet echt meer. Een echte monsterzege bleef dan ook uit, al voegde Borger nog wel twee doelpunten toe aan het totaal. Robert Oosting scoorde uit een hoekschop de 5-0 en het slotakkoord was voor invaller Rowan Tiktak. De aanvaller van Borger soleerde fraai door de defensie van de Assenaren en ronde bekwaam af. Zo werd de eindstand op 6-0 bepaald en heeft Borger nog altijd de maximale score na drie wedstrijden. Volgende week lijkt dan wel een echte test te wachten voor Borger, dan gaat het op bezoek bij SETA dat ook nog ongeslagen is.

Foto’s Alle Oldenbeuving Borger – FC Assen:

_DSC2642

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Beschamende nederlaag Borger bij laagvlieger SC Angelslo

Borger leed een dure nederlaag tegen Angelslo en zal voorlopig een pas op de ...

Borger legt Wildervank over de knie

Borger won op bezoek bij Wildervank en manifesteert zich voorlopig bovenin de vierde klasse ...

Pekelder Boys laat overwinning glippen

Daar waar Pekelder Boys in de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk Alteveer en Haren ...