Gieterveen in tweede helft langs Wedde

Gieterveen won in een harde wedstrijd van PJC

Foto Youri Pruim, Jordi Bakker kopt Gieterveen naar een 2-0 voorsprong.

Na de overwinning van vorige week op PJC wist Gieterveen wederom drie punten bij te schrijven door Wedde in een thuiswedstrijd te verslaan. In een fysiek en gelijkopgaande wedstrijd viel de beslissing pas in de tweede helft en gaan de mannen in het groen vanaf de vierde plaats de derby tegen Bareveld in.

De eerste helft was voor de aanwezige supporters geen lust voor het oog. Beide ploegen legden veel strijd op de mat, maar hadden vooral verdedigend hun zaakjes goed op orde waardoor er weinig kansen te noteren waren. Wedde leek in de beginfase iets dreigender, maar zag de inzetten steeds geblokt worden door de laatste linie van de thuisploeg. Na een stijf kwartier waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Ramcharan kopte vanuit kansrijke positie over  en was later erg dichtbij de openingstreffer uit een voorzet van Mentink.  Wedde was in tussentijd nog eens gevaarlijk uit een ingestudeerde corner, maar mocht ook nog eens gelukkig zijn dat het met elf spelers op het veld bleef staan na een schandalige overtreding van Jeroen Huls, die met een sliding van achteren Mentink torpedeerde. Vlak voor rust was Weerts nog dicht bij de openingstreffer, maar zag hij zijn schot van afstand net voor de goal van Kip langs gaan.

Grimmige sfeer

Na rust werd de sfeer grimmiger, maar was er ook wat meer spektakel te zien op het veld. Nadat het spel in het begin nog op en neer ging en er met name veel gele kaarten vielen kwam Gieterveen na een dik uur op voorsprong. Nadat Ramcharan in de omschakeling eerst nog gestuit werd door Kip, was de daaruit volgende corner wel een prooi voor Ramcharan. Kip hield eerst zijn kopbal nog tegen, maar in tweede instantie schoot hij de bal hard tegen de touwen. In de fase hierop leek Wedde iets de bovenhand te krijgen, mede door het inbrengen van van Heumen. Het was ook zijn schot die het gevaarlijkst was, maar Lugtenborg hield de bal knap uit zijn goal. Een kwartier voor tijd gooide de thuisploeg de wedstrijd in het slot. Een voorzet van van der Veen werd terug gekopt door Weerts, waarna Bakker de bal achter doelman Kip kopte en daarmee de wedstrijd besliste. In de slotfase liepen de gemoederen nog een aantal keer hoog op, waarbij een aantal spelers blij mochten zijn dat ze niet van het veld gestuurd werden.

Foto’s Youri Pruim: Gieterveen – Wedde