Nieuw Buinen pakt in extremis punt tegen ongeslagen GVAV Rapiditas

Nieuw Buinen sleepte in de slotfase nog knap een punt uit het vuur.

Nieuw Buinen heeft tegen GVAV Rapiditas een punt weten te pakken. De Buunermonders stonden tegen een 1-3 achterstand aan te kijken, maar wisten in de slotfase toch nog een punt uit het vuur te slepen.

De Groningers hadden negen punten uit drie wedstrijden en waren medekoploper in de zondag 2e klasse L. De bezoekers namen na kwartier spelen een 0-1 voorsprong via Patrick Venema. Kort daarop volgde alweer de gelijkmaker en was het Eddie Schoenmaker die doel trof. Voor rust nam GVAV opnieuw de leiding en scoorde Leon Knol de 1-2 voor de bezoekers.

Na de pauze maakte Jordi Paapst er 1-3 van voor GVAV en leek Nieuw Buinen wederom tegen een nederlaag aan te lopen. Dat gebeurde echter niet, ondanks dat Roy Feiken nog een penalty mistte namens de thuisploeg. In de slotfase kwam Nieuw Buinen terug tot 2-3. Schoenmaker maakte zijn tweede van de middag. In de blessuretijd viel de gelijkmaker, Denny Feiken scoorde op fraaie wijze en bezorgde daarmee zijn elftal alsnog een punt.