SJS doet zichzelf tekort tegen Nieuw-Balinge

SJS kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Nieuw-Balinge.

Het ontbrak ook hedenmiddag SJS weer aan een klein beetje geluk en scorend vermogen. En daar draait het uiteindelijk om in de voetballerij. Inmiddels kwam de ploeg van trainer Halmingh al drie wedstrijden op rij niet tot scoren en dus bleef ook tegen de nummer laatst Nieuw-Balinge de hatelijke nul op het bord staan. Het resulteerde in wederom een bloedeloze 0-0.

Hedenmiddag stonden dezelfde elf namen aan de aftrap en alle seinen stonden op groen voor een driepunter in eigen huis tegen Nieuw-Balinge. Een ploeg waarvan SJS moest winnen om niet direct te ver achterop te raken in de stand op de ranglijst. Na de degelijke pot tegen Onstwedder Boys vorige week leek er op voorhand ook geen vuiltje aan de lucht. Toch mocht er van onderschatting geen sprake zijn, want vorig jaar werd er twee keer smadelijk verloren van de gasten uit Nieuw-Balinge.

Kansen missen

SJS verzuimt de laatste tijd echter de kansen om te zetten in doelpunten en als je niet scoort, kun je niet winnen. In het eerste bedrijf had het minimaal met twee doelpunten verschil moeten gaan rusten. Youngster Lars Hommes kreeg twee dotten van kansen, maar bleek niet koel genoeg in de afronding. SJS had een veldoverwicht in de eerste helft, maar moest met name op de tellen passen bij balbezit van Dennis Tump. De spelverdeler van Nieuw-Balinge was het meest dreigend, maar die resulteerde ook aan de kant van de gasten niet in een doelpunt. De ruststand was dan ook 0-0.

Blessure scheidsrechter

Opmerkelijk was de blessure van de jonge scheidsrechter Hollander aan het einde van de eerste helft. Het KNVB-talent uit het scheidsrechterskorps verzwikte zijn enkel. In de rust deden beide verzorgers van SJS en Nieuw-Balinge er alles aan om de jongeman weer op te lappen, maar helaas kon Hollander niet verder. Omdat er een KNVB-rapporteur aanwezig was, werd er naarstig gezocht naar een invalscheidsrechter en deze werd uiteindelijk gevonden.

Na een onderbreking van 60 minuten werd de tweede helft hervat en dat was vooral het eerste kwartier duidelijk te merken bij beide ploegen. Daarna bleef SJS op zoek naar de openingstreffer, maar kansen voor invaller Oosting en De Koe waren niet aan hen besteed. De overtuiging in de afronding ontbrak ook bij schoten van afstand van Nomden en Rijkens. Aan de andere kant liep SJS een aantal keren in het mes van een gevaarlijke counter en moest doelman De Jonge handelend optreden. Deze tegenaanvallen kwamen vooral voort uit de slordige passing en daardoor balverlies van SJS, maar het doemscenario als tegen HS ’88 was ook zeker opnieuw aanwezig.

Geen vuist maken

Halmingh bracht nog spits Springer, maar die kon ook geen vuist maken. Ook Groenewold maakte nog zijn opwachting, maar ook hij kwam maar moeilijk in de wedstrijd. SJS verloor daarom wederom onnodige punten en staat naar 4 duels op 5 punten. Het doelsaldo daarbij is gewoon zeer mager, slechts 3 goals gescoord en 3 tegen. Daarmee ziet de ploeg zichzelf terug op de 8e plaats.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

SPW zet ongeslagen reeks voort tegen MOVV

Zondag stond voor SPW de tweede topper op het programma in twee weken tijd. ...

Jeroen Buurke bewijst zijn waarde voor Nieuw Buinen

Nieuw Buinen lijkt de smaak te pakken te hebben. Na eerst twee nederlagen volgden ...

GKC laat het afweten tegen DOS ’63

GKC is deze week weer zonder punten teruggekeerd na een verre uitwedstrijd. Waar er ...