Valthermond met speels gemak langs Gruno

Valthermond beleefde een makkelijke middag tegen Gruno en won met duidelijke cijfers.

Voor het eerst in de geschiedenis stond er een competitieontmoeting tussen Valthermond en Gruno op het programma. De Stadsjers promoveerden twee keer op rij en mogen het nu dus in de 2e klasse proberen. Dat is tot op heden nog niet echt een succes. Met drie nederlagen in de bagage arriveerden de Groningers op sportpark De Meent waar de thuisploeg nederlaag nummer vier toevoegde.

Een wedstrijd werd het nooit op De Meent. Valthermond was vanaf acquit duidelijk de sterkste ploeg en Gruno straalde geen moment uit dat ze ook maar enig geloof in een goede afloop hadden.

Vroege voorsprong

Al in de zesde minuut kwam Valthermond op voorsprong. Alwin Braakman vond met een snel genomen vrije trap Maurice Kampman, die zijn eerste van de middag tegen de touwen kopte. Kort voor en kort na de treffer mikten Erik Jan Veerbeek en Demy te Velde nog naast de goal van doelman Erwin Verdenius. Bij een van de spaarzame uitvallen van Gruno verscheen Robert Oosterhof in kansrijke positie, maar Joost Schrik bracht redding met de voet. Aan de andere kant verdubbelde Demy te Velde de voorsprong. De pass was van Kampman, de afwerking koelbloedig. Te Velde zag ook nog een goal wegens buitenspel afgekeurd worden en Jens Bulle en Tom Meijers zagen hun inzetten gekeerd door Verdenius.Punt van kritiek voor de Mondkers is wellicht het aantal kansen wat de ploeg nog weg gaf. Oosterhof raakte een volley half en Richard Zolfahgari en Jamail Schripsema mikten over en naast.

Wachten op meer goals

De meeste mensen zaten nog in de kantine toen de 3-0 al op het scorebord kwam. Dion van der Laan vond Maurice Kampman en de 3-0 was een feit en het wachten op meer goals was begonnen. Die goals kwamen er dan ook. Tom Meijers kopte een voorzet van Demy te Velde binnen, waarna Maurice Kampman, twee keer op aangeven van Jens Bulle, het halve dozijn vol schoot. Een aantal treffers waarmee Valthermond nog mild was voor de bezoekers. Volgende week wacht Valthermond een echte testcase als het op bezoek gaat bij Helpman. De Esserbergbewoners hebben uit vier wedstrijden nog de volle buit en gaan dus vier aan kop. Gezien het scorend vermogen van beide ploegen moet het bijna wel een spektakelstuk opleveren.  

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen houdt nacompetitie in beeld

Sellingen boekte vandaag een gemakkelijke 8-2 overwinning op Oldambster Boys en blijft alle zicht ...

Titan verslaat onmachtig Valthermond

Door doelpunten in de eerste en laatste minuut won Titan de Mondenderby van Valthermond ...

Remontada Nieuw Buinen levert belangrijke driepunter op tegen ASVB

Nieuw Buinen maakte een spectaculaire comeback in de wedstrijd tegen ASVB en boekte een ...