Gijs Roda: “Borger neemt de drie punten mee!”

Gijs Roda heeft er vertrouwen in dat hij ook tegen SETA gaat scoren en dat Borger gaat winnen.

Gijs Roda is de man in vorm bij Borger. De jeugdige spits heeft in drie wedstrijden al zes doelpunten achter zijn naam staan. Roda hoopt zijn huidige vorm door te kunnen trekken in de wedstrijden die komen. Te beginnen met de topper tegen SETA in de zaterdag 5e klasse E. Er moet gewonnen worden, want de doelstelling is duidelijk bij de groenhemden: kampioen worden.

Roda is zeer tevreden over de huidige gang van zaken. Zelf heeft de spits ook wel een aantal doelpunten in het hoofd waarop hij wil eindigen aan het einde van het seizoen. “Het gaat allemaal erg lekker en ik hoop dat ik nog veel goals ga maken in het shirt van Borger. Ik zit zelf aan zo’n 25 goals te denken als doelstelling voor dit seizoen.” In de voorbereiding was de talentvolle aanvaller ook al op dreef en het scoren lijkt de spits moeiteloos af te gaan. Roda geeft echter wel aan dat hij niet zonder de hulp kan van zijn teamgenoten. “Ik heb natuurlijk goede voetballers om me heen spelen en dat scheelt natuurlijk ook erg veel. Mijn kracht is denk ik mijn snelheid met en zonder bal.”

Veel kwaliteit

De doelpuntenproductie van Roda hebben er mede voor gezorgd dat zijn club Borger een goede start van de competitie beleefd. De aanvaller vindt dat het niet perse aan de tegenstanders ligt, maar stipt ook juist de kwaliteiten van zijn eigen team aan. “We zijn nog niet echt in gevaar gekomen, maar we hebben ook een erg goed team en we staan goed met zijn allen. We hebben immers ook nog geen goal tegen gekregen.” Roda is dan ook zeer te spreken over zijn teamgenoten, die volgens hem kwaliteit toevoegen aan het elftal. “In elke linie hebben we kwaliteit staan en verder is iedereen erg fit. Doordat we een grote selectie hebben en iedereen spelen wil, zal iedereen zijn best dus moeten doen.”

Steentje bijdragen

Borger lijkt in ieder geval na drie wedstrijden gespeeld te hebben een grote favoriet te zijn voor het kampioenschap. Een doel wat ook Roda nastreeft. “Ja, we willen met zijn alleen graag kampioen worden.” SETA dat zaterdag de tegenstander is, lijkt in ieder geval van een ander kaliber dan de afgelopen tegenstanders. Roda kijkt echter met vol vertrouwen uit naar de confrontatie met SETA en verwacht ook in deze wedstrijd zijn steentje te kunnen bijdragen. “Zelf ken ik SETA niet, maar als ik kijk naar de wedstrijden die ze hebben gespeeld, dan kan het wel eens een leuke wedstrijd worden. Toch verwacht de aanvaller een overwinning voor zijn club. “Borger neemt de drie punten mee en Gijs Roda gaat scoren!!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Van Bergen gaat uit van titel voor HOC

Wie naar het programma van komende zondag in de vijfde klasse F kijkt, mag ...

Terug in de tijd: Johan van Klinken: altijd scoren op zaterdag

Johan van Klinken hangt zijn schoenen aan de wilgen, de spits was goed voor ...

Luuk Kenter: “Valthermond heeft de kwaliteiten om mee te doen om de prijzen.”

Interview met Luuk Kenter, die Valthermond als een logische vervolgstap ziet in zijn carrière.