Voorbeschouwing speelronde 5 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 5 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

FC Ter Apel ’96 – CEC

Een streekderby in de zondag 3e klasse C tussen FC Ter Apel ’96 en CEC.  Een belangrijke wedstrijd voor Ter Apel om de aansluiting naar boven weer te vinden. De klad lijkt er namelijk een beetje in te zitten bij Ter Apel, dat de laatste twee wedstrijden verloor. De eerste twee wedstrijden werden nog wel gewonnen, maar de achterstand op tegenstander CEC bedraagt inmiddels zes punten. CEC is momenteel de koploper in de zondag 3e klasse C en heeft nog de volle buit. De ploeg uit Emmer-Compascuum zal dan ook met het nodige vertrouwen afreizen en zal Ter Apel graag een volgende tik willen uitdelen.  Ter Apel zal er echter alles aan gelegen zijn om het gat weer te verkleinen. Genoeg ingrediënten aanwezig om er zaterdagavond een boeiende streekderby van te maken.

Helpman – Valthermond

Voor Valthermond wacht aanstaande zondag een pittige uitwedstrijd. De Mondkers gaan op bezoek bij koploper  Helpman. De Groningers zijn nog ongeslagen na vier wedstrijden en boekten vier keer een winstpartij. Valthermond overtuigde tot twee keer toe in eigen huis door met ruime cijfers te winnen van Veendam 1894 en Gruno, maar verloor de wedstrijd bij WKE ’16. De achterstand op Helpman bedraagt zes punten met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst kan Valthermond dan ook goede zaken doen, bij verlies zal het voorlopig een pas op de plaats moeten maken in de strijd om de bovenste plaatsen.

Bareveld – Gieterveen

Een echte burenderby in de zondag 4e klasse C tussen Bareveld en Gieterveen. Slechts enkele kilometers scheiden beide sportparken van elkaar en dus is beide teams er alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Bareveld heeft in de eerste vier wedstrijden wisselende resultaten laten zien en behaalde tot nu toe vier punten.  Al die vier punten werden in eigen huis behaald, dus daar is het nog ongeslagen, waarmee Gieterveen dus gewaarschuwd is. De Gieterveners lijken daarentegen wel in een goede vorm te verkeren. Het won de afgelopen twee wedstrijden en is daardoor geklommen naar de vierde plaats op de ranglijst. Bij winst zet het Bareveld op zes punten, bij verlies komen de Barevelders weer op gelijke hoogte. De nodige belangen staan dus op het spel bij deze echte burenderby.

Buinen – Witteveense Boys ‘87

Een topper in de zondag 5e klasse E, waarin de top vier aankomend weekeinde tegen elkaar speelt. Zo nemen in Buinen de nummer 1 en 4 van de ranglijst het tegen elkaar op. Beide teams verloren nog geen enkele wedstrijd in de eerste vier speelrondes. Buinen speelde wel eenmaal gelijk, maar is voorlopig de koploper met tien punten uit vier wedstrijden. Witteveen staat er een punt achter, maar heeft ook nog een wedstrijd in te halen. Beide teams kunnen bij winst dan ook goede zaken doen, mede ook omdat nummer 3 GKC en nummer 2 Eext tegen elkaar spelen.

GKC – Eext

De andere topper in de zondag 5e klasse E tussen de nummers 3 en 2 van de ranglijst. Beide elftallen hebben na drie wedstrijden spelen nog de volle buit. Ook het doelsaldo van beide elftallen is goed te noemen met 14-2 en 17-1, dus kan er een spannende topper verwacht worden. Bij winst doet een van beide teams goede zaken, mede ook omdat Buinen en Witteveense Boys elkaar treffen. De vraag is dan ook wie na zondag de koploper is van de zondag 5e klasse E.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaalvoetbal vrijdag 28 februari

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vrijdag op het programma staan.

Afgelastingen zaterdag 12 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die voor zaterdag zijn afgelast.

Programma donderdag 15 februari

Overzicht van de wedstrijden die donderdag 15 februari op het programma staan.